Poslední týden jarní části LEC: boj o lepší výchozí pozice v playoff
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Poslední týden jarní části LEC: boj o lepší výchozí pozice v playoff

Poslední týden jarní části LEC: boj o lepší výchozí pozice v playoff

Filip Vít

Filip Vít

27. 3. 2020 16:20

Dnes začíná poslední týden základní části jarního splitu.

Reklama

Narozdíl od americké soutěže známe už šestici postupujících do vyřazovací části a to i přes to, že máme před sebou ještě jeden hrací týden. Celky budou aktuálně bojovat o lepší výchozí pozici v playoff. Kdo vůbec získal vstupenky do další části jarního splitu, naleznete v tomto článku.

Přehled nadcházejících duelů najdete tradičně v eSportovém přehledu – v pravé části webových stránek.


Boj o lepší výchozí pozice v playoff

Šest nejlepších evropských celků již ukořistilo vstupenky do vyřazovací části, nicméně stále je o co hrát. Lepší výchozí pozice v playoff může znamenat jednodušší cestu pro zisk trofeje evropských šampionů. Vyřazovací část skýtá oproti předchozím ročníkům upravenou dvojitou eliminaci, což znamená, že celek, který se v základní části umístí do čtvrtého místa, má možnost selhat v jedné sérii a i přes to ovládnout LEC. Více informací o systému vyřazovací části naleznete zde.  

G2 Esports na vrcholu tabulky, v patách jsou Fnatic a Origen

K zisku prvních dvou příček mají nejlépe nakročeno hráči G2 Esports (13-3), Fnatic a Origen (oba celky s bilancí 12-4). Aby Ocelotova organizace sestoupila na třetí příčku, nesměla by v tomto týdnu ani jednou zvítězit a Fnatic i Origen by museli být stoprocentní. Tato varianta je ale velmi nepravděpodobná, neboť G2 narazí v devátém týdnu na Schalke 04 a Misfits. 

Poslední týden jarní části LEC: boj o lepší výchozí pozice v playoff

Velký boj budeme moci sledovat o druhou pozici. K jejímu získání má nejblíže Rekklesova parta a Xpekeho organizace. Pokud by oba celky vyšly z devátého týdne nastejno, musel by rozhodnout tiebreaker. Neměli bychom ale také zapomenout na české duo z MAD Lions, kteří můžou hru o druhé místo značně ovlivnit a dokonce ho i získat.


TH tip pro první hrací den: Fnatic vs. MAD Lions Talentovaný snajpr z Česka dal naposledy Rekklesovi zabrat. Povede se lvíčatům zaskočit favority i tentokrát?

TH tip pro druhý hrací den: Misfits vs. G2 Esports Stejně jako MAD Lions dokázali překvapit Fnatic, tak i Misfits se můžou pyšnit cenným skalpem, když v první polovině jarní části porazili G2 Esports. Pohlídají si finalisté uplynulých Worlds první příčku, nebo proti králíčkům ztratí?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama