Jak koronavirus ovlivní MSI a Worlds
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Jak koronavirus ovlivní MSI a Worlds

Jak koronavirus ovlivní MSI a Worlds

Filip Vít

Filip Vít

26. 2. 2020 16:00

Světem hýbe zákeřná nemoc. Jaké dopady to bude mít na mezinárodní turnaje?

Reklama

Nakažených koronavirem v Evropě přibývá. Zákeřná nemoc, která se nejdříve objevila v Číně, zasáhla znatelně v posledních dnech Evropu. Zatímco koronavirus (COVID-19) nijak neovlivnil chod evropské soutěže, v Koreji se odehrávají zápasy bez publika.

Čínské celky stihly v letošní sezóně LPL maximálně dva duely, neboť se soutěž na svém záčátku musela pozastavit. Aby fanoušci z nejlidnatější země nesmutnili, začaly se oficiálně streamovat scrimy. Vzhledem k tomu, že ostatní ligy došly už převážně do druhé poloviny jarní části, je dost pravděpodobné, že se zápasy LPL začnou hrát online.

Nemoc, která má na svědomí tisíce úmrtí, ovlivní i prestižní turnaj MSI. John Needham, Global Head of Esports v Riotu, oznámil, že situace kolem koronaviru si žádá odklad turnaje. Dosud není ani známo, kde se mezisezónní event, který naposled ovládli G2 Esports, odehraje. Pro Riot Games je prioritní zdraví a bezpečnost hráčů a fanoušků, nicméně John Needham je odhodlán udělat s týmem vše pro to, aby se turnaj konal. 

Velký otazník visí nad Světovým šampionátem, který letos hostí čínská Shanghai. Na svém twitterovém účtu se o nové informace podělila čínská žurnalistka Ran. Ta byla přítomna na tiskové konferenci, kde vláda novinářům sdělila, že vyvíjejí maximální úsilí při přípravě Worlds 2020. Ran navíc informovala, že více jak 480 LAN her bylo pozastaveno kvůli vypuknutí COVID-19. Vláda doporučila organizátorům, aby změnili formát na online. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama