Ask Riot: Autofill v hodnocených hrách a Zed v džungli
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Ask Riot: Autofill v hodnocených hrách a Zed v džungli

Ask Riot: Autofill v hodnocených hrách a Zed v džungli

Ajkaaa

Ajkaaa

22. 2. 2020 16:00 2

Proč musím občas hrát roli, kterou jsem si nevybral?

Reklama

Štve vás, že sem tam musíte hrát supporta? Zajímá vás proč jste právě viděli Zeda a Dariuse v džungli? Následující řádky vám vaše otázky zodpoví.

Proč je v hodnocených hrách potřeba autofill?

Když vytváříme hru, chceme najít 10 hráčů s podobnými schopnostmi na pozicích, které chtějí hrát. Bohužel, všechny role nedosahují stejné popularity, takže někteří hráči musí tato místa vyplnit, aby hra začala během krátkého časového úseku. Bez autofillu by hledání hry trvalo mnohem déle. Naším cílem je najít rovnováhu mezi čekáním na hru a férovou hrou, což zatím bez autofillu jinak nejde.

Ačkoliv tedy autofill sám o sobě nezmizí, snažíme se systém aspoň upravit jinou cestou. Momentálně testujeme v některých regionech “rovnost autofillu”. To znamená, že když jeden tým dostane hráče přes autofill, ve druhém týmu se tak stane to samé.

Jakmile se tyto změny vyvinou dobrým směrem, zkusíme oba hráče vyplňující zbývající pozice také postavit vždy proti sobě. Nic ale neslibujeme, ještě zbývá hromada testů, než se něco takového dostane do hry.

- RiotIAmWalrus

Jak plánujete vylepšit Top lane?

Top lane je pozice, kterou opravdu miluji (je to moje hlavní role), a je to nejunikátnější místo, kde se utkávají hlavně tankové a bojovníci v soubojích na nejizolovanější části mapy. Takže naším cílem není změna zkušenosti nebo šampionů jako taková. Myšlenka změny této linky je v ohledu na celkový dopad na hru. Jinak řečeno - jak může dobrý top laner potahat hru?

V dalších aktualizacích zkusíme několik způsobů, jak tuto roli vylepšit:

  • Přes předměty: Pár potenciálních změn se týká předmětů, jako je Black Cleaver, Sunfire a Hydra předměty, aby bojovníci a tanci měli více síly později ve hře.
  • Brzký strategický dopad: V minulosti jsme viděli větší vliv topu s Teleportem, takže se zkusíme zaměřit na toto, bez hry padající do starých problémů (plný tým TP, párty na bot lane).
  • Proměna vedení na vítězství: Zkoušíme zvýšit melee poškození do plátů na věžích a Rift Heralda s podobnou hodnotou, jako je drak.

- Riot Scruffy

Proč se snažíte dostat Zeda do jungle?

Skrz celou historii LoL hráči s nízkým MMR vždy preferovali jungli mezi všemi rolemi nejméně. Takže možnost hraní více šampionů na této roli snad bude pro hráče lákavější. Co se týče použitelnosti šampionů v džungli, výběr je úzký. To dělá roli složitější pro nové hráče: nejen, že se musíte naučit vše o čištění monster a gankování, ale také nemůžete hrát postavy, které už znáte. Proto jsme v poslední aktualizaci přidali několik šampionů, kteří budou mezi hráči s nízkým MMR určitě využiti. Vytvořili jsme změny tak, aby šampiony ovlivnily při zabíjení monster v džungli, ale ne při hraní na jejich původních linkách. Pokud tato strategie bude výhodná, přidáme v budoucnu více šampionů.

- Riot Scruffy

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama