Mobilní verze TFT se šíří mezi první uživatele, takto vypadá
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Mobilní verze TFT se šíří mezi první uživatele, takto vypadá

Mobilní verze TFT se šíří mezi první uživatele, takto vypadá

Reibl

Reibl

7. 2. 2020 13:00

Všechny herní mechaniky z počítačové verze zůstávají.

Reklama

U příležitosti 10. výročí League of Legends byla vývojáři přislíbená mobilní verze TFT. Ta má přinést cross-platform hraní napříč mobily a počítači. Mezi širší veřejnost se verze pro android a iOS má dostat v průběhu března. Již dnes ovšem začala uzavřená beta v některých částech světa.

Inventář, postup i rank se zachová

Vše, co máte v desktopové verzi TeamFight Tactics, se přenese i do mobilní aplikace. Můžete si tedy vybrat své malé legendy i skiny hrací desky. To vše umožní, abyste ze hry měli vždy ten samý kladný požitek. Bohužel nebude hned při vydání mobilní aplikace k dispozici herní obchod. Nakupovat malé legendy a desky tak musíte stále na počítači. Riot slibuje, že později se pomocí aktualizace obchod do mobilních zařízení dostane.

Bohužel například herního chatu se zatím nedočkáme. Dle Riotu by zabral příliš mnoho prostoru. Ke komunikaci ovšem můžete využít emoty.

Hlavními body, které Riot především zachoval, jsou tak hratelnost a hraní s přáteli. K dispozici budete mít seznam přátel, pozvánky a lobby. Soutěživé hráče zase potěší možnost hrát rankedy. Riot nezapomněl ani na TFT pass.

Upravený vzhled

Mobilní verze samozřejmě musela projít úpravami v oblasti vzhledu.

Mobilní verze TFT se šíří mezi první uživatele, takto vypadá

Aby se vše na mobilní obrazovku vešlo, muselo dojít k několika kompromisům. Váš inventář předmětů si zobrazíte tlačítkem v levé horní části obrazovky. Obchod s postavami zase potáhnutím z horní strany obrazovky. To abyste mohli vidět na celou lavičku i herní desku při nákupu dalších postav. I další prvky uživatelského rozhraní získají novou pozici. O nic oproti počítačové verzi však nepřijdete.

Mobilní verze TFT se šíří mezi první uživatele, takto vypadá

Na čem si zahrajeme a kdy?

TFT pro mobily má relativně malé nároky. iPhone uživatelé si vystačí s modelem 6S a novějším. Android musí pak oficiálně splňovat dvě podmínky. Minimálně 2 GB RAM a systém ve verzi Lollipop. Riot SapMagic k tomu ještě dodal, že telefon má mít 64bitový operační systém.

Na verzi pro tablety Riot také pracuje, ale dorazí o trochu později. Vývojáři chtějí pro větší dotykové obrazovky ještě pár věcí doladit.

Aktuálně probíhá testování v Oceánii a v některých zemích spadajících pod EUNE server, alespoň dle ohlasů z Redditu. Vydání se dočkáme, jak již bylo zmíněno, v průběhu března.


Se svými úspěchy, radami či receptem na výhru se můžete podělit v naší facebookové skupině.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama