Kvůli epidemii koronaviru bude pozastavena čínská liga LPL
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Kvůli epidemii koronaviru bude pozastavena čínská liga LPL

Kvůli epidemii koronaviru bude pozastavena čínská liga LPL

Giry

Giry

26. 1. 2020 04:00

Čínská nejvyšší liga v League of Legends se kvůli plicnímu onemocnění přerušuje.

Reklama

Jak jste už pravděpodobně zaznamenali, ve východní Asii se objevil neznámý virus, který napadá plíce a má na svědomí už několik desítek lidských životů. Toto onemocnění se objevilo minulý měsíc v Číně a už se jím nakazily více než dva tisíce lidí. V této oblasti je nový typ koronaviru nejvíce rozšířen, nakažení se ale objevily už například i v Austrálii, USA nebo ve Francii.

Na tuto krizovou situaci reaguje čínská nejvyšší liga LPL a také nižší soutěž LDL. Obě tyto ligy budou dočasně pozastaveny, aby se zamezilo šíření viru vzhledem k velkému počtu diváků na jednom místě. Pořadatelé tak reagují na příkaz čínských úřadů a v rámci prevence a tlumení epidemie chtějí chránit zdraví hráčů, diváků i zaměstnanců.

Kvůli epidemii koronaviru bude pozastavena čínská liga LPL

Foto: Reuters

LPL měla pokračovat 5. února po přestávce způsobené oslavami čínského nového roku. Zákaz velkých sportovních událostí ale v Šanghaji, kde soutěž probíhá, platí až do dubna. Zatím tedy nevíme, kdy bude nejvyšší čínská liga pokračovat.

Čína v rámci uchováni viru pod kontrolou uzavřela celou provincii Hubei, ze které nyní nesmí nikdo odejít. V současné době se na tomto místě nachází několik velkých osobností LoL scény. Hráči jako UZI, Jackeylove nebo Clearlove (který bydlí přímo ve městě Wu-Chan, kde je virus nejrozšířenější) musí přečkat epidemii právě zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama