V LCS začíná jarní split!
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek V LCS začíná jarní split!

V LCS začíná jarní split!

Honza Fremut

Honza Fremut

25. 1. 2020 19:00

Nová sezóna začíná také v zámoří. Na co se můžete těšit v prvním týdnu LCS?

Reklama

Po prvních zápasech evropské LEC se dnes večer rozjede také jarní split americké League Championship Series. V LCS letos uvidíme kromě nových hráčů také tři “nové” týmy. Po nuceném odchodu Echo Fox se do LCS po šesti letech vrátí Evil Geniuses, v jejichž barvách v roce 2014 hrával například Krepo nebo Pobelter. Namísto Optic Gaming se můžeme těšit na Immortals, jenž získaly spot v LCS díky koupi Infinite Esports&Entertainment, což je partnerská společnost Optic Gaming. A třetím staronovým týmem jsou Diginitas, jejichž spojení s Clutch Gaming znamenalo také přejmenování týmu v LCS.

Kompletní přehled zápasů naleznete tradičně v eSportovém přehledu – v pravé části webových stránek.


První zápas nové sezóny LCS započne v pátek ve 23:00 a představí se v něm finalisté letního splitu minulého roku – Team Liquid a Cloud9. Oba týmy udělaly v předsezóně změny soupisky, například na botlane Cloud9 už neuvidíme Sneakyho, ale Zvena, který přišel z TSM. Team Liquid se rozhodl přivést do svých barev evropského junglera Broxaha. Bohužel vízová politika USA je nelítostná a Broxah kvůli problémům s vizem nestihne první týden a bude ho muset nahradit Dardoch. Což je další důvod, proč by si nikdo neměl nechat tento mač ujít. 

V neděli od 21:00 se nově v Americe představí evropským fanouškům známý midlaner Jiizuke, který se po dvou letech s Vitality v LEC rozhodl pro zámořský tým a dá se očekávat, že tomuto showmanovi bude LCS vyhovovat více. Navíc se dostal do velmi zajímavé soupisky. Evil Geniuses se rozhodli loupit u Cloud9 a přivedli supporta Zeyzala, junglera Svenskerena a toplanera Kuma. Na botlane uvidíme navíc Banga, který přišel ze 100Thieves s chutí dostat se s tímto týmem mnohem dál. Evil Geniuses se utkají s Dignitas, kteří si v předsezóně vyslechli kritiku za smlouvu pro Huniho, kterému dali 2,3 milionu amerických dolarů, což dělalo přibližně 1/3 jejich rozpočtu a způsobilo to potíže při shánění spoluhráčů k Hunimu. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama