Zemřela Maria "Remilia" Creveling, první transgender hráčka v LCS
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Zemřela Maria "Remilia" Creveling, první transgender hráčka v LCS

Zemřela Maria "Remilia" Creveling, první transgender hráčka v LCS

Filip Vít

Filip Vít

29. 12. 2019 17:00

Tragická zpráva zatřásla esportovou scénou.

Reklama

Tragická zpráva zasáhla esportovou scénu na konci kalendářního roku. V pátek opustila tento svět Maria "Remilia" Creveling, jedna z nejznámějších hráček League of Legends. Americká hráčka byla jedinou transgender ženou, která si zahrála v nejvyšší americké soutěži.

Smutné sdělení publikoval v sobotu její blízký přítel a spolubydlící Richard Lewis.

S velkým smutkem vám musím sdělit, že moje nejlepší kamarádka Maria Creveling včera pokojně zemřela ve spánku. Nechtěla by žádné zdlouhavé smuteční proslovy ani velkolepé eulogie. Přestože měla fanoušky po celém světě, nikdy nebyla tou, která toužila po centru pozornosti. Moje jediná žádost je, aby kdokoli, kdo chce uctít její památku, respektoval její přání. 

Remilia se nám dostala do podvědomí díky působení českého snajpra Aleše “Freeze” Kněžínka v Americe, kde oblékal dres Renegades. V týmu tehdy působila esa jako Alech Ich či Crumbzz. “Odpadlíci” se zvučnou soupiskou v Challanger Series dominovali a ve vyřazovací části si zajistili své místo v LCS.

Americká supportka okusila prestižní stage LCS však jen na pár týdnů, neboť se týmu příliš nedařilo. Freeze měl navíc problémy s vízem a přišel o tři hry. Remilia byla po několika týdnech tedy nahrazena Hakuhem a hledala nové angažmá. Tentýž rok si zahrála v Kaos Latin Gamers a v roce 2017 se stala součástí celku FlyQuest. Aktivně hrála i letos, když reprezentovala tým Sector 7.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama