V Japonsku se bude konat první turnaj pro handicapované
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek V Japonsku se bude konat první turnaj pro handicapované

V Japonsku se bude konat první turnaj pro handicapované

Smashee

Smashee

21. 7. 2019 17:00

Velice sympatická akce pro hráče s postižením.

Reklama

Japonsko se rozhodlo přijmout výzvu a uspořádat esportový turnaj pro handicapované. Esportová asociace prefektury Gunma bude hostit historicky první turnaj pro indisponované hráče. V turnaji se utkají čtyři týmy po pěti hráčích a bude se konat 31. 8. Dějiště bude Big Cube ve městě Takasaki, které se nachází západně od Tokya. Hlavní cenou je peněžní odměna v hodnotě 1 000 000 jenů, což je zhruba 210 000 korun.

Zakladatelem asociace je společnost Onelife, která vytvořila tréninkové prostředí pro handicapované profesionály, ve kterém najdou veškeré potřebné vybavení k tréninku.

V Japonsku se bude konat první turnaj pro handicapované

Je těžké představit si osobu s velmi sníženou pohyblivostí, která hraje League of Legends – hru, která vyžaduje bleskové reakce a spoustu klikání myší. Jeden z účastníků turnaje – Ryuya Koshizuka – trpí svalovou dystrofií. Koshizuka je kvadruplegik, což znamená, že neovládá ani jednu ze svých čtyř končetin. Mnozí by se mohli domnívat, že mu to znemožní hrát jakoukoliv hru, natož se účastnit turnaje. Jednatřicetiletý Koshizuka ale hraje pomocí speciálního aparátu, který je připojen k jeho nosu a ústům. To mu umožňuje hrát hru pomocí jeho dechu. Zcela jistě to není jednoduché, ale s trochou praxe uskutečnitelné. Sám Koshizuka tvrdí: „Zprvu bylo těžké si zapamatovat, jak hrát, ale ted už to dokážu. Doufám, že turnaj vyhraji.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama