Nejhranější šampioni v ranked hrách – červenec 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejhranější šampioni v ranked hrách – červenec 2019

Nejhranější šampioni v ranked hrách – červenec 2019

21. 7. 2019 12:35

Kteří šampioni jsou u hráčů nejoblíbenější? Podívejte se sami!

Reklama

Stejně jako před měsícem, se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni jsou v tuto chvíli nejpopulárnější a také, jak jsou momentálně úspěšní. Pokud pravidelně hráváte ranked hry, určitě na ně často narážíte. Jde totiž o nejčastější picky šampionů. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her – od Ironu až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V následující tabulce najdete šampiony seřazené popularity (procentulní počet her ve kterých se vyskytují) a také s procentuálním poměrem výher / proher (winrate). Tabulka je také doplněna o procentuální počet her, ve kterých je daný šampion zakázaný (banrate). Tabulka může být velmi jednoduchou sondou do současné metagame. Určitě vám také může pomoci, když nevíte, jakého šampiona si vybrat. Zkrátka pokud sáhnete po některém z deseti šampionů, které lidé hrají nejčastěji, určitě neuděláte chybu.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Ezreal 27,9% 47,1% 12,2%
Lux 25,2% 50,6% 18,2%
Yasuo 22,8% 49,4% 50,9%
Lee Sin 22,1% 47,6% 49,4%
Kai'Sa 20,7% 49,0% 7,2%
Thresh 18,9% 48,9% 9,7%
Caitlyn 18,4% 49,6% 10,6%
Jinx 17,7% 53,3% 4,1%
Pyke 17,7% 51,3% 28,0%
Vayne 16,6% 50,0% 16,2%

 

Oproti minulému měsíci došlo k pár změnám. V tabulce již nenatrefíme na Mordekaisera a ani na Jhina, které vystřídali Caitlyn a Pyke.

Ezreal se dostal do tabulky díky jeho reworku schopnosti W a vizuálních změn všech jeho skinů. Nadále si drží nižší winrate, což může být způsobeno právě reworkem jeho W. Vcelku utrpěl i úpravou runy Kleptomancy, která s jeho herním stylem naprosto dokonale korespondovla. I přesto vše se těší veliké oblibě mezi marksmany.

Lee Sin je unikátním junglerem, jehož síla spočívá v načasování jeho schopností. Díky jeho skokům dokáže snadno gankovat přes zdi a je velice problematické vytvořit si vizi proti němu. Jeho vysoká popularita je způsobena především jeho herním stylem, jež ho dělá zábavným šampionem s mnoha náročnými mechanikami.

Vayne lze zpozorovat s dvěmi typy předmětů - buď se hraje na crit build a nebo na Guinsoo. Při nastackování tohoto předmětu její W uděluje procentuální true damage při každém druhém ataku. Toto je velice užitečné zejména proti týmům, které mají několik tanků. Jelikož poměrně časo můžeme narazit na Vayne, zcela přirozeně se zde objevila i Caitlyn, jakožto její counter.

Jinx se těší veliké oblíbenosti díky jejímu hernímu stylu, který z ní dělá hypercarry. Navíc skrze Q zvládne pokovat z bezpečné vzdálenosti, což je obrovské plus. No a nakonec její ultimátní schopnost, pomocí níž dokáže zabít nepřátele přes celou mapu nebo i vyžrat draka/barona. Kai'Su můžeme zařadit mezi ty šampiony, které lze hrát jak AP, tak i AD. V její itemizaci nikdy nesmí chybět Guinsoo's Rageblade, ovšem co postaví dál, záleží na hře.

Jediným klasickým supportem, pomineme-li Lux support ( ͡° ͜ʖ ͡°), není nikdo jiný než Thresh. Mnohdy jeho hook = kill pro tým, proto je velmi oblíbeným supportem. Pyke se těší oblíbenosti díky jeho hernímu stylu, který mu umožnuje hrát assassina a přitom poskytovat goldy svému marskmanovi. Na Lux se momentálně bere runa Aftershock, neboť s ní při trefení schopnosti Q dostane tolik armoru a magic resistu, že si bez problému může dát autoattack, E, autoattack, aniž by ztratila HP.

V neposlední řadě tu máme Yasua. Tento assassin má vysoký banrate z prostého důvodu – buď lidi nechtějí hrát proti němu a nebo s ním...

A co vy? Dejte nám vědět, kdo je podle vás nejhranější šampion a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama