Glosa: Starý Řek a dopad European Regional Leagues
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Glosa: Starý Řek a dopad European Regional Leagues

Glosa: Starý Řek a dopad European Regional Leagues

Honza Fremut

Honza Fremut

7. 5. 2019 13:00 3

Glosa: Starý Řek a dopad European Regional Leagues

Reklama

Chvíle mezi jarním a letním splitem jsou dlouhé, pro hráče a a fanoušky nikterak zajímavé a nudné. Většina hráčů z LEC využila krátké volno pro návrat domů a především k tréninku v soloq. Hráči, jenž jsou nyní bez angažmá, se ovšem snaží zaujmout skauty a trenéry týmů, a proto poslední týdny dávají všechen svůj čas do hraní a snahy posunout se výš v žebříčku. 

Jinak tomu není ani u známého řeckého marksmana Forg1vena, který na to jde ovšem trochu jinou cestou. Ačkoliv se mu v soloq podařilo dostat dva účty do challengeru, stále je před ním mnoho ostatních hráčů, a proto si bývalý hráč H2K musel najít způsob, jak se dostat do podvědomí. Jak už tomu v jeho případě bývá, bylo to kontroverzní vyjádření ohledně systému European Regional Leagues. Jeho Tweet si můžete přečíst zde

Je vcelku úsměvné, že forg1ven nazývá hráče z těchto lig "hardstucknutými v diamond1", když jen na ADC roli najdeme v soloq před Forg1venem 10 hráčů, kteří mají zkušenosti alespoň z jedné regionální ligy a v letním splitu se jim nepodařilo najít své místo v LEC. Mimochodem, na stránce lolpros.gg, která sleduje soloq cestu nejlepších evropských hráčů, lze dohledat, že z nejlepší desítky hráčů na EUW pouze tři hrají LEC (Upset, Nemesis, Caedrel). 

Jak je vidno, Forg1vena teorie o nízké dovednostní úrovni hráčů v regionálních ligách poněkud selhává. Regionální ligy přinesly Evropě jednu podstatnou vlastnost, kterou postrádá především severoamerická scéna. Poměrně snadný přesun hráčů z amatérské na poloprofesionální úroveň, jenž dodá mladým talentům dostatek zkušeností s chodem týmu, spolupráce s ostatními spoluhráči a trenérským štábem a především šanci ukázat zbytku společnosti sílu esportu. 

Forg1venova slova tak vyplývají do prázdna a spíše než reálný zájem týmů ukazují, že mysl řeckého marskmana se od dob jeho posledního působení na nejvyšší úrovni nikam neposunula. Starý Řeku, pryč jsou ty časy, kdy trashtalkování všech ostatních na twitteru stačilo k tomu, aby přišla pozvánka do nejlepších lig. Pryč jsou ty časy, kdy na regionálních úrovních hráči nemohli čekat nic, jen neprofesionální vedení. Forg1venovi bohužel ujel vlak a i když jeho úspěchy a schopnosti nelze popřít, s jeho názorem jednoduše souhlasit nelze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama