Investor Echo Fox obviněn z rasového napadání, Rick Fox odchází
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Investor Echo Fox obviněn z rasového napadání, Rick Fox odchází

Investor Echo Fox obviněn z rasového napadání, Rick Fox odchází

Reibl

Reibl

27. 4. 2019 16:00 4

Drama v LCS možná donutí Ricka Foxe k odchodu z esport scény.

Reklama

Již třetím rokem figuruje v LCS tým Echo Fox. Ačkoliv se tým neumisťuje na předních příčkách, je mezi hráčskou základnou velmi oblíbený. Krom sympatických hráčů na soupisce za to může i Rick Fox. V Americe je známý jako bývalý basketbalový hráč. Svojí milou povahou a nadšením pro esport si získal velice rychle oblibu hráčů právě při vstupu Echo Fox do LCS.

Před pár dny Rick Fox odeslal email všem osobám, které mají podíl na vlastnictví týmu Echo Fox. V něm ve zkratce vzkazuje následující:

Zdravím,

Tohle je oficiální oznámení o mém rozhodnutí opustit organizaci Echo Fox jako investor a zainteresovaný člen a to hned, jakmile k to bude možné. Nedávné odporné projevení přímého rasismu od jiného investora Echo Fox a výhružky mé rodině mě donutily odejít a přestat spolupracovat s touto společností

Nebudu již podporovat ani se podílet na podpoře tohoto chování, navíc od lidí z těchto pozic. Rasismus netoleruji a ani jakoukoliv jinou formu diskriminace.

Toto oznámení beru jako začátek procesu, kdy odcházím z týmu. Moje tržní podíly na společnosti jsou k dispozici a kdo bude mít zájem, může mě kontaktovat. Jakmile dostanu první vhodnou nabídku, přijmu ji.

- Rick Fox

Události vyšly na povrch 25. dubna, pět dní po odeslání tohoto mailu. Na to okamžitě přišla reakce týmu:

Udál se incident v minulých týdnech, který způsobil partner Echo Fox organizace. Nebyl to zaměstnanec, stážista, ani ředitel Echo Fox. Tato osoba napadla několik jednotlivců verbálně i přes email. Toto jednání je zcela neakceptovatelné. Bylo nahlášeno, že osoba slovně napadla i Ricka Foxe osobně. Tento incident je pro nás prioritou, protože se v Echo Fox snažíme o rozmanitost napříč managmentem, vlastníky i hráčskou základnou. Poté, co jsme se o incidentu dozvěděli, vznesli jsme proti investorovi požadavky, včetně ukončení spolupráce s ním. Na tomto kroku nyní usilovně pracujeme.

- vedení Echo Fox

Ve zkratce se v Echo Fox stal incident, kdy investor zřejmě napadl určité členy společnosti a možná i přímo Ricka Foxe. Echo Fox na to reagují ukončením spolupráce a Rick Fox oznámil odchod jako investor i osoba jakkoliv spojovaná s tímto týmem. Riot (účet lolesports) také reagoval.

Jsme si vědomi dění ohledně obvinění od vlastníka týmu za používání urážek a diskriminace. LCS je fér prostředí a údajné chování a projevy jsou v rozporu s našimi hodnotami a nemají místo v této lize.

Právě probíhá vyšetřování těchto obvinění a na výsledky budeme reagovat dle pravidel a smluv s týmy.

- Chris Greeley, komisař LCS

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama