Streamer TF Blade dostal neoprávněný ban, Twitch odmítá uznat chybu
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Streamer TF Blade dostal neoprávněný ban, Twitch odmítá uznat chybu

Streamer TF Blade dostal neoprávněný ban, Twitch odmítá uznat chybu

Giry

Giry

26. 4. 2019 16:00 5

Komunita se samozřejmě bouří a streamera se zastávají i kolegové z branže.

Reklama

V posledních dnech se LoLkařská komunita bouří kvůli neoprávněnému banu profesionálního hráče a streamera, který si říká TF Blade. V současnosti působí jako náhradník v Team Liquid.

Twitch se ho rozhodl potrestat za rasismus po jednom z jeho streamů, ve kterém prý nazval své protihráče hanlivým označeným pro černochy, zkrátka klasickou N bombou. Problém je, že toto slovo slyšeli jen zaměstnanci Twitche, protože TF Blades jasně říká slovo “idiots”. Svou roli mohl hrát i přízvuk, jelikož tento streamer pochází z Iráku. Schválně posuďte sami:

Nejedná se navíc o žádného problémového streamera. Profesionální hráči League of Legends procházejí přísným výběrem a tým, který o ně má zájem, mimo jiné kontroluje jejich toxicitu ve hře i mimo ní. TF Blade se vždy choval ukázkově a ban dosud nedostal.

Twitch vyměřil původní trest za toto “rasistické chování” na třicet dnů. TF Blade se proti tomu okamžitě ohradil a stála za ním i řada velkých streamerů, komentátorů a dalších osobností - dokonce i zaměstnanci Riotu.

A Twitch ustoupil, akorát ne úplně. Ban pouze zkrátil z 30 dní na týden. V emailu, který streamerovi napsali jako odpověď, stálo, že si klip s incidentem poslechlo několik lidí a prý všichni slyšeli n***, ale vzhledem k jakémusi čistému rejstříku trestů na Twitchi u tohoto hráče prý bude trest zkrácen.

Pro streamera by týdenní prázdniny nebyly problém, ale tento ban znamená kaňku na jeho resumé. Potencionální sponzoři to uvidí a nebudou řešit podrobnosti. TF Blade tak může přijít o velké peníze od byznysových partnerů.

Jak se na problematiku díváte vy? A říká TF Blade podle vás v klipu opravdu hanlivé slovo?

*poll 29*

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama