Riot vs komunita: bany na ARAMu
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Riot vs komunita: bany na ARAMu

Riot vs komunita: bany na ARAMu

Giry

Giry

24. 4. 2019 12:00 2

Vrátí se bany zpět na ARAM?

Reklama

Po nedávné horlivé debatě ohledně balancování šampionů se v posledních několika dnech znovu objevují hlasy vyčítající Riotu jejich kroky. Hráči si vyzkoušeli možnost banů na ARAMu a poté, co ji Riot zase odebral, se na redditu i na oficiálním fóru objevují příspěvky volající po jejím návratu.

Původní hlavní důvody pro odstranění banů byly dva. Riotu se prý nelíbí delší fáze výběru šampionů. ARAM by prý měl být krátký a zábavný a jakýkoli čas navíc představuje problém. Dalším nevhodným prvkem byl prý negativní zásah do náhody.

Toto odůvodnění ale hráčům nestačilo, na Redditu a fóru hráči denně prosí Riot o návrat banů a dokonce i náš (většinou klidný) šéfredaktor se došel vyplakat na Reddit po několika nepovedených hrách. Riot Mortdog, na kterém spočívalo rozhodnutí o odstranění banů z ARAMu, se tedy rozhodl napsat příspěvek s dalšími důvody, jenž ho vedly k tomuto závěru.

V něm píše, že prosby hráčů neignoruje a rozumí jejich frustraci i důvodům, které je štvou. Zároveň ale připomíná, že důvody, které vedly k odstranění banů z ARAMu, splnily očekávání jiné části hráčů. Prý existují hráči, kterým na banech nezáleží. Ti prostě nechtějí myslet na bany, raději by se co nejdříve dostali do hry. Existují prý také hráči, kteří ocení náhodu ve hře a nevadí jim zápasy, které jsou rozhodnuté už od loading screenu. A ne, prý se nejedná o samé ARAM účty (tedy účty, kde si hráč nakoupí pouze šampiony silné v tomto módu).

Co se plánuje dál?

Dříve, než Riot znovu bany zapne, chce prý zkusit najít jiné řešení na současné problémy. Například balancování jim prý funguje, šampionům jako Sona nebo Ziggs klesl winrate z 68% na 57%. Bany patří až ke krajním řešením a Riot Mortdog se zmínil, že v extrémních případech (např Brand) se může jednat v podstatě až o “odstranění šampiona z ARAMu”. Odkazuje pak na svůj Twitter, kde zveřejnil statistiky banů na ARAMu z jednotlivých serverů (klikněte na obrázek pro zvětšení):

Riot vs komunita: bany na ARAMu

Na závěr Mortdog oznamuje, že bany nejsou úplně smeteny ze stolu a mohou se vrátit, pokud Riot nenajde jiné řešení. Odpovídá také na některé často kladené dotazy či stížnosti.

My měli pět melee šampionů a oni perfektní sestavu. Z toho je jasně vidět, že jsou bany potřeba a že se to tu hemží ARAM účty.

  • Tahle situace prý nastávala běžně, i když byly bany k dispozici. A s největší pravděpodobností se nejedná o ARAM účty, náhodný výběr znamená, že se prostě občas zadaří a občas ne.

Proč Riot neodemkne na ARAMu všechny šampiony? Tím by se ARAM účty úplně ztratily.

  • Z ekonomických důvodů. Riot potřebuje na svůj provoz peníze a toto by byl velký zásah do rozpočtu. I tak se na tomto problému pracuje a brzy bychom se měli dočkat dalších informací.

*poll 28*

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama