Nejméně hraní šampioni v ranked hrách - březen 2019
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejméně hraní šampioni v ranked hrách - březen 2019

Nejméně hraní šampioni v ranked hrách - březen 2019

24. 3. 2019 19:10

Kterých 10 šampionů je nyní u hráčů nejméně oblíbených?

Reklama

Tak jako jsme psali v článku i minulý měsíc, tak i dnes se se podíváme na to, které šampiony v soloQ vidíme opravdu zřídka. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her - od Ironu až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na soloQ, tento článek by vám mohl pomoci. V následující tabulce najdete šampiony seřazené podle počtu her, ve kterých se vyskytují a také s poměrem výher / proher (winrate). Pokud se v soloQ rozhodnete picknout některého z těchto šampionů, budete jedni z mála.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Aurelion Sol 0,6% 49,7% 0,3%
Skarner 1,3% 50,7% 0,2%
Nejméně hraní šampioni v ranked hrách - březen 2019
Ivern 1,3% 49,9% 0,3%
Maokai 1,5% 49,0% 0,1%
Singed 1,7% 49,2% 0,3%
Rumble 1,8% 49,7% 0,3%
Mordekaiser 1,8% 49,8% 0,9%
Azir 2,0% 45,7% 0,4%
Taliyah 2,0% 51,4% 0,3%
Cassiopeia 2,0% 48,5% 0,9%

Nováčky v tabulce jsou Azir a Cassiopeia, kteří tak nahradili Ornna a Kog’Mawa.

Již nejeden měsíc si můžeme zaplakat nad trojicí junglerů - Ivern, Rek'Sai a Skarner. Riot se konečně zaměřil na Rek’Sai, která v patchi 9.4 dostala pár buffů a tím vymizela z tabulky. Uvidíme, jestli si Riot poradí i se zbývajícími dvěma junglery. Nadruhou stranu Ivern si drží vyšší winrate, což znamená, že jej hrají především hráči, kteří s ním mají zkušenost a ví, jak vést hru.

Z topařů tu dnes máme Maokaie, Rumble, Mordekaisera a Singeda. Singeda můžeme zařadit do kategorie zábavných šampionů, kteří ale nehrají týmově. Jejich cílem je pushovat linky a tropit si z nepřátel srandu. Maokai se hodí proti týmům, které jsou postaveny na tancích, neboť má procentuální damage. Rumble se svého času hrával i v jungli. Dnes ho najdeme na topu a to jen velmi zřídka. Bohužel aktuálně frčí šampioni se skokama.

Aurelion Sol je mág bez schopnosti jakkoliv v mžiku reagovat na gank oponenta. Nadruhou stranu má neskutečný potenciál na roamování, což z něj dělá oblíbeného šampiona ve vyšších divizích. Bohužel nemá takový carry potenciál jako například LeBlanc, a proto jej momentálně příliš nevidíme.

Azir a Cassiopeia jsou šampioni, které můžeme vídat především ve vyšších divizích a kompetitivních hrách. Cassiopeiu jsme párkrát mohli vidět i na bot lince, kde se hrála namísto marksmana.

Taliyu můžeme zařadit jak na mid, tak do jungle. V patchi 8.23 dostala svým způsobem nerf do jungle a boost na linku. Tímto by se měla vrátit zpět tam, kam patří, a to na mid. A jak tento nerf dopadl? Ačkoliv se to od minulého měsíce zlepšilo, Taliyah má stále 46,1% pickrate do jungle a 48,5% pickrate na mid, takže se tohle Riotu moc nepovedlo...

A co vy? Dejte nám vědět, kdo je podle vás nejméně hraný šampion a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama