Ask Riot: Baron proti drakům a pokládání otázek
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Ask Riot: Baron proti drakům a pokládání otázek

Ask Riot: Baron proti drakům a pokládání otázek

Reibl

Reibl

16. 3. 2019 17:00

Jak vlastně funguje vybírání otázek do Ask Riot?

Reklama

V dnešním Asku se podíváme na souboj draků proti Baronovi. Dozvíme se taky, jak vlastně Ask Riot funguje a zda můžeme otázky psát v našem rodném jazyce.

Kdo by vyhrál souboj Barona proti všem druhům základních draků a Elder draka?

V tomto čestném souboji 1v5 by Baron bohužel prohrál. Každý základní drak uděluje kolem 100 poškození. Dále jako bonus 7 % aktuálního zdraví cíle. Baron tedy ztratí půlku HP za 4 sekundy.

Dalších 16 vteřin by trvalo, než by draci Barona dodělali. Mezitím by Nashor rozdal 15 000 poškození. To by stačilo maximálně na zabití cloud draka, který je nejméně tanky. Navíc by Nashor musel focusovat v souboji jen jeho.

V souboji 1v1 Elder draka a Barona Nashora by výsledek dopadl stejně. Regenerace zdraví Eldera je dokonce tak velká, že by mu Nashor nic neubíral. Elder by si tak mohl jít zdřímnout, opékat marshmallows a ignorovat poškození Barona jak dlouho by chtěl. A pak ho prostě zabít.

- Riot Coach Bruce

Kolik otázek Riot dostává, jsou v jiných zemích jiné a odpovídáte na všechny?

V průměru nám na stole přistane kolem 5 000 otázek za měsíc od hráčů z celého světa. Používáme prográmek, který nám je přeloží do angličtiny. Ten je založen na Google překladači. Není perfektní, z Aurelion Sola nám udělá Aurelion Suna, z emotů smajlíky a gramatika je občas divná. Ale otázce vždy porozumíme.

Nemůžeme každých 14 dní odpovědět na 2 500 otázek, takže je třídíme. Kolem 60 % (možná více) jsou otázky typu:

  • Není otázka – “Nerf Irelia.”
  • Kdy bude skin – “Ivern skin kdy?”
  • Vydání postavy/skinu/dalších věcí

Potom se stále musíme probojovat spoustou otázek. Na to máme další program. Ten otázky zařadí do databáze a vytvoří seznam často používaných slov. Ten za poslední měsíc vypadá nějak takto:

Ask Riot: Baron proti drakům a pokládání otázek

My si každé slovo pak můžeme rozkliknout. Program pak zobrazí další slovíčka, která se k původnímu vážou.

Vždy vybíráme otázky, které jsou časté. Někdy na ně ale nedokážeme odpovědět, a tak je necháme na později. Příkladem může být otázka na návrat Tribunalu. Dlouho jsme ani my sami nevěděli, jak to s ním bude dál.

Naše programy ovšem nedokážou nahradit ruční projíždění otázek. Bez toho bychom nikdy nenarazili na otázku, proč nebalancujeme hru okolo Ryze, abychom ho pak nemuseli reworkovat.

Každopádně díky za vaše otázky!

- Riot Bananaband1t

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama