Poslední týden LEC! Kdo postoupí do play-off?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Poslední týden LEC! Kdo postoupí do play-off?

Poslední týden LEC! Kdo postoupí do play-off?

Honza Fremut

Honza Fremut

15. 3. 2019 17:00 3

Dočkali jsme se posledního týdne LEC!

Reklama

Je tu poslední týden základní části evropské LEC! Dočkáme se nejenom souboje o poslední dvě postupová místa do play-off, ale také bitvy mezi odvěkými rivaly – G2 Esports a Fnatic. A nezapomeňte, #EVERYGAMECOUNTS 

Přehled nadcházejích zápasů je k nalezení v Esportovém přehledu – v pravé části webových stránek. Současnou tabulku s postavením týmů najdete v našem shrnutí předchozího týdne.

Čtyři týmy, pouze dvě místa

Fnatic (skóre: 9-7), FC Schalke 04 (8-8), Misfits (7-9) a SK Gaming (7-9). Všechny tyto týmy mají teoretickou šanci postoupit do play-off, nakonec však postoupí jen dva z nich. Nejlepší výchozí pozici mají pochopitelně Fnatic, kteří mají svůj osud plně ve svých rukou. Partě kolem Rekklese stačí vyhrát jeden zápas a pozici v play-off mají jistou, bez “pomoci” ostatních týmů. Ze všech možných scénářů, šance Fnatic na postup je teoreticky 93,8%. Na druhé postupové místo do play-off (tedy šesté místo v tabulce) jsou jasnými favority Schalke 04. Při tiebreakeru s Misfits by automaticky postoupili, v případě, že by měli stejné skóre jako SK Gaming, čeká je bo1 s SK Gaming. Šance pro Misfits na postup jsou tak velmi nerealistické. 

Souboj o druhé místo

Velký boj můžeme očekávat také o druhé místo v tabulce. Nepůjde ovšem jen o “větší prestiž” při pohledu na tabulky, druhé místo také zaručuje přímý postup do třetího kola play-off. Boje o druhé místo se zúčastní především Origen, Splyce a Team Vitality. Teoretickou šanci mají také Fnatic a Schalke, ovšem šance Schalke jsou opravdu jen teoretické (všechny ostatní týmy by musely prohrát své zápasy a Schalke by se muselo podařit vyhrát své zápasy). 

Team Vitality si v případě, že vyhraje oba dva své zápasy, zajistí minimálně tiebreaker o druhé místo. V případě, že by Vitality, Splyce a Origen vyhráli všechny své nadcházející zápasy, na druhém místě se ocitnou Vitality, na třetím Origen a na čtvrtém Splyce. 

A kolik her navíc mají fanoušci očekávat? Ze všech 1024 možných scénářů vychází maximálně šest tiebreakerů, ovšem s největší pravděpodobností (40,63%) se dočkáme pouze jedné hry navíc. 

Král je mrtev, ať žije král. Již po několikáté

Neboli “Le Roi est mort, vive le Roi!”. Tato hláška byla již mnohokrát použita, když se jeden z těchtotýmů nacházel v problémech a druhý přebral žezlo. Po skvělé sezóně, kdy se Fnatic dostali až do finále Světového šampionátu, jsou nyní u moci G2 Esports. Předcházel tomu také odchod midlanera Capse z Fnatic do G2 Esports, který překvapil nejenom fanoušky, ale také samotné hráče Fnatic. 

Co naplat, že se komunita bouřila proti takzvanému “pochaingu”, kdy měl Perkz lákat hráče z jiných týmů a G2 Esports s nimi poté uzavírali smlouvy. Čas jde dál, RIOT tuto výzvu evidentně příliš neřešil a G2 Esports v čele s ocelotem si užívají roli “bad boys” evropské scény. 

Nyní je tu velmi očekávaý souboj, jelikož Fnatic se povedlo v průběhu sezóny najít ztracenou formu a dokonce útočí na druhé místo v základní části. Jestli se to ovšem této partě podaří, je stále ve hvězdách. Na tuto specialitku ovšem nemusíme čekat dlouho, zápas začíná již ve 20:00. 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama