Riot otáčí, reset rankedů a konec divizí dle rolí
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Riot otáčí, reset rankedů a konec divizí dle rolí

Riot otáčí, reset rankedů a konec divizí dle rolí

Reibl

Reibl

9. 3. 2019 17:00

Hráče na nejvyšších příčkách hodnocených her čeká reset.

Reklama

Před týdnem Rioťák SapMagic přislíbil update ohledně hodnocených her. Připomeňme si nejdřív aktuální problémy, které se řeší. Prvním z nich je systém divizí dle rolí. Ten se právě testuje v Severní Americe a Koreji. Druhým problémem je rozbitý matchmaking. Respektive MMR určitých hráčů. Těm bylo umožněno se vyšplhat až do Grandmasteru s winrate pod 40 %. Na oboje nyní SapMagic a s ním i celý Riot reaguje.

Rank dle pozice

O tomto systému se můžete podrobně dočíst v jednom z našich starších článků. Testování probíhalo na NA a KR serverech po dobu šesti týdnů. V průběhu úvodních týdnů sezóny Riot upravoval určité věci a přislíbil, že pokud se lidem přepracované rankedy nebudou líbit, zváží jejich odstranění.

Zpětná odezva byla negativní. Lidem se nelíbilo kolik her musejí odehrát. Hráči nebrali hry mimo hlavní pozici vážně a nebyli spokojeni s celkovým novým systémem rankedů. Přišlo tak slibované oznámení. Dne 13. března se ukončí testování rankedů dle pozic a tímto se zároveň ruší rozšíření na ostatní servery.

Hráčům na NA a Korejských serverech zůstane rank dle nejvyššího, který teď v jakékoliv roli mají. Zůstane jim dle toho i armor a nárok na odměny.

Celý test měl i svá pozitiva. Dle Riotu hráči s novým systémem rychleji nalezli hru a získali častěji primární roli. To zůstane. Představeno bylo zároveň přiřazení do hry podle role, kterou jste měli hrát. Pokud vám nešel support a museli jste hrát další hru na této pozici, hra vám přidělila zápas dle vašich dovedností na dané roli. Tuto funkci bude ještě potřeba otestovat a více informací se dozvíme později.

Špatné umístění hráčů na vrcholu žebříčku

Za poslední měsíce jste si jistě mohli všimnout, že určití hráči se dostali v rankedech vysoko i přes malý winrate. Riot tuto věc ošetřil, přesto zůstalo mnoho hráčů tam, kde nemělo. Trvalo by měsíce, než by se situace sama vyřešila, horší hráči spadli níže a hlavně by to snížilo kvalitu her.

Přichází tedy radikální řešení. Na všech serverech se resetne část hodnoceného žebříčku od Diamondu výš. A to již ke konci března. Postup bude následujicí:

  • Master, Grandmaster a Challenger hráči spadnou na úroveň Masteru s 0 LP.
  • Diamond hráči spadnou o jednu divizi, nejhůř pak do Diamondu 4. Člověk v Diamondu 2 tedy spadne do Diamondu 3 atd.
  • Grandmaster a Challenger úrovně nebudou zpočátku dostupné. Grandmaster se odemkne po týdnu, Challenger pak po dalším týdnu.

Riot prý nevidí problém v nižších divizích a tierech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama