[Zlomové momenty hry #28]: Ženský profesionální tým, který úplně pohořel
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek [Zlomové momenty hry #28]: Ženský profesionální tým, který úplně pohořel

[Zlomové momenty hry #28]: Ženský profesionální tým, který úplně pohořel

Reibl

Reibl

7. 2. 2019 19:00

Team Siren ze scény zmizel rychleji, než se objevil.

Reklama

Profesionální hraní počítačových her je ve velké míře mužskou záležitostí. Přesto můžete objevit dost slečen, které se pohybují na nejvyšších příčkách v žebříčku hodnocených her. Kompletně dámské týmy jsou dnes také běžné. Jedním z těchto celků byl i Team Siren. Skupina pěti žen, které se snažily dostat mezi profesionální týmy.

Představení

Původní soupisku dávala dohromady streamerka Little Jenny. Pomáhal jí také Xpecial, v té době support pro TSM. Jenny sehnala sponzory a hráčky do svého týmu. Natočilo se úvodní video a takto dopadlo:

To, co ve videu uvidíte, ovšem neodpovídalo realitě. Střílení ze zbraní jako ukázka agrese? Žádné hráčce v týmu se tento zážitek nelíbil. Atmosféra v týmu také nebyla dobrá a na streamech se to často projevovalo.

“Profesionální” hráčky

Soupiska jmen sama o sobě vám asi nic neřekne. Je třeba se podívat na trochu jiné aspekty. Dívky to s hraním na nejvyšší úrovní myslely vážně. Team Siren měl krom sponzorů svůj vlastní gaming house. Děvčata měla rozvrhnuté streamy, aby se o nich zvýšilo povědomí a společně spolu trénovaly.

Team Siren to s hraním myslel vážně, ale co samotné hráčky? Ve videu můžete vidět KDA, winrate, ale to nemusí vždy dorážet realitu. Dobré KDA a winrate můžete mít i v bronzu. Jak to tedy při uvedení videa bylo?

  • TOP: Yonnie – platinum 4
  • Jungle: Ilysuiteheart – platinum 4 
  • MID: Little Jenny – diamond 1
  • ADC: Christina – diamond 1
  • Support: Solvanas – diamond 4

Celek trénoval v 5v5 tým rankedech. Jejich umístění v tomto žebříčku? Gold 1 po více jak 40 hrách.

Výsledek

Tým se nakonec po menších změnách rozpustil. Problém byl v tom, že zmíněné dívky, hlavně kapitánka Little Jenny, myslely vstup mezi profesionální týmy vážně. Sehnaly sponzory, peníze, dokonce i dům pro trénink. Právě v něm se ukázalo, že Jenny je k ostatním velmi toxická. Ovšem sehranost a skill také hrály roli. V dané době kolem kauzy vzniklo drama, které přineslo špatný pohled na kompletně ženské týmy.

Scéna byla v té době ještě relativně mladá a v roce 2013 nebylo ani moc ladies sekcí. Situaci neprospělo ani chování hráček ve hře, které také nebylo vzorové. Tým za celou dobu nic nevyhrál a příjmy ze streamů nebyly dostatečné. To byl další důvod k rozpuštění celku. V pozadí hrála roli také mizerná komunikace a nulová snaha o zlepšení. Takový byl příběh prvního kompletně ženského LoL týmu.

Poučení

Dámské týmy rozhodně mají na to poměřovat síly s ostatními. Jenže esportu nejde ani tak o pohlaví jako o skill a sehranost. To v týmu Siren prostě chybělo. Dnes můžeme vidět dívky v různých esportových týmech (např Geguri v Overwatch nebo Goddess v Rainbow Six: Siege) a tak by to mělo být. Žádné zápasení pohlaví proti pohlaví.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama