[Zlomové momenty hry #27]: URF
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek [Zlomové momenty hry #27]: URF

[Zlomové momenty hry #27]: URF

Reibl

Reibl

31. 1. 2019 14:00 1

Kdo, nebo co je URF?

Reklama

Tři písmenka, na která nyní slyší každý hráč lolka. URF se používá jako zkratka herního módu Ultra Rapid Fire. Ten měl premiéru na apríla v roce 2014. Samotný vtípek s názvem Urf je ovšem o pár let starší.

Urf, the Manatee

Prvně jsme o bájné postavě kapustňáka jménem Urf, the Manatee mohli slyšet na apríla 2010. Mělo se jednat o nového šampiona, kterého ovšem na poslední chvíli dostihl krutý osud. Vyšel tak pouze skin na Warwicka, který stál 5000 RP. K překvapení všech byl první týden v 99% slevě za pouhých 50 RP. Další týden zdražil na 500 RP (90% sleva) a nakonec byl k dostání za plnou cenu. Dnes tento skin s drobnými změnami (kvůli reworku Warwicka) můžete získat za 150 000 BE ve speciálním obchodě za modrou esenci.

[Zlomové momenty hry #27]: URF

Urfa můžete potkat i na dalších skinech. V roce 2011 se v obchodě objevil Urfrider Corki. O Rok později pak Fisherman fizz, který má na splash artu právě Urfa. A jak vlastně sám o sobě Urf vypadá? Jedná se v o kapustňáka. Měla to být samostatná postava s vlastními schopnostmi. Ty zněly takto:

  • Big Blue Watery Road (P)
    • Urf je přirozeně rychlejší a mrštnější ve vodě.
  • Flippy Floppy (Q)
    • Urf přepíná zbraně mezi rybou a špachtlí (spatula) podle potřeby. Útoky rybou dávají průběžné poškození, útoky špachtlí zase okamžité.
  • Poseidon’s Gaze (W)
    • Urf zavolá síly kapustňáckého boha Poseidona, aby mu poskytl přehled nad mapou. Poseidon pak odstraní všechna temná místa (fog of war).
  • Flop Strike (E)
    • Urf vpadne mezi nepřátele se svojí destruktivní silou. Urf musí být hned vedle nepřítele, aby ho touto schopností okamžitě zabil.
  • Omnisplash (R)
    • Urf zavolá vodní element, který poškodí nepřátele okolo a zamezí jim na chvíli v pohybu

[Zlomové momenty hry #27]: URF

O rok později, v roce 2011, se Urf měl vrátit. Místo něho nakonec vyšlo vtipné video s Lee Sinem. Jako cenu útěchy se hráči mohli dopřát alespoň skin Urf Rider Corki.

[Zlomové momenty hry #27]: URF

V příběhu Urfa jsme se mohli dočíst, že toto stvoření již není mezi živími. Riot mu tak uspořádal správný pohřeb a na jeho počest byl vydán skin Fisherman Fizz.

[Zlomové momenty hry #27]: URF

Herní režim URF

V roce 2014 pak přišlo velké překvapení. Urf se opět vrátil. Tentokrát ovšem jako herní režim Ultra Rapid Fire, jenž nesl ve svém jméně zkratku tohoto šampiona. Samotný Urf je vyobrazen na logu tohoto režimu.

NURF, mód, který nikdo nechtěl

Jedním z posledních originálních vtipů byl event NURF v roce 2015. Mělo se jednat o opak URFu (New Ultra Rapid Fire). Tento režim měl být extrémně pomalý. Čekaly vás dlouhé cooldowny, pomalý bohyb a velmi nudná hra.

Za zmíňku rozhodně stojí povedené speciální vysílání Riotu. Zde měly gentlemanské týmy bojovat v NURF turnaji. Celé utkání se nakonec zvrtlo kvůli šunce. Tuto lahodnou šunku Krepo a Froggen nacpali do herních serverů a “zničili” tím utkání týmů YOLO a SWAG. Díky tomu se celá hra odehrála v klasickém URF režimu.

Riot později s URF režimem dále experimentoval. Dočkali jsme se různých úprav a jejich výsledkem je dnešní ARURF+. Tématické aprílové skiny s narážkami na původního Urfa můžeme od té doby spatřit každým rokem.


Věděli jste, že...?

  • V roce 2014 jste mohli za hraní URFu získat speciální summoner ikonku.
  • Ikonky postav, předmětů a summoner spellů měly na webu LoL při uvedení Ultra Rapid Fire podobu Urfa.
  • Urf později dostal i vlastní emote.
  • Buff na URFu vám přidává rezistenci proti dinosaurům.
  • Znělka Welcome to Planet Urf se dočkala vlastního remixu.
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama