Nejvíce banovaní šampioni v ranked hrách - prosinec 2018
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejvíce banovaní šampioni v ranked hrách - prosinec 2018

Nejvíce banovaní šampioni v ranked hrách - prosinec 2018

30. 12. 2018 13:10 5

Kterých 10 šampionů bylo nejčastěji banováno v posledních dnech?

Reklama

Jelikož je dnes pátá neděle v měsíci a všechny naše tradiční statistiky o šampionech, které vydáváme každý měsíc, již v září vyšly, podíváme se dnes na nejvíce banované šampiony v ranked hrách. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní ranked her - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak v soloQ banovat aniž by vám někdo za to trhal hlavu, tento článek by vám mohl pomoci. V následující tabulce najdete šampiony seřazené podle % počtu her, ve kterých byli zabanováni a také jejich poměr výher / proher (winrate).

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Yasuo 24,5% 50,2% 57,8%
Zed 11,9% 49,0% 45,6%
Darius 11,9% 49,0% 45,6%
Akali 9,3% 43,9% 36,3%
Pyke 14,0% 48,8% 32,7%
Master Yi 16,9% 51,3% 30,2%
Irelia 14,1% 46,4% 30,1%
Jax 19,9% 52,8% 29,3%
Neeko 9,7% 48,8% 28,0%
Brand 12,0% 53,4% 24,7%

Yasuo i Zed jsou AD assassini, jež se již delší dobu drží na špičce této tabulky. Někteří lidé je banují proto, protože proti nim nechtějí hrát, a někteří mají trošku jiný důvod - zkrátka je jen nechtějí mít ve svém týmu.

Naproti tomu tu máme AP assasina -  Akali. Její rework se vcelku vyvedl. Dal jí nový nádech herního stylu, který sice ten starý pohřbil, ale za to ji dostal na vrchol. Dalším banovaným AP midařem se stala Neeko. Jelikož se ve hře objevila poměrně nedávno, není proto divu, že si vysloužila vysoký banrate, jako tomu bývá u nových/reworknutých šampionů. Ono bude ještě nějakou dobu trvat, než si sedne mezi hráči.

Pyke se těší velké oblíbenosti díky jeho hernímu stylu - klidně si vyžírej killy, tvému marksmanovi to vadit nebude. Ačkoliv neoplývá vyšším winratem, i tak je velkým postrachem pro nepřátelskou linku.

Nejobávanějšími topaři se stali Darius, Irelia a Jax. Darius se může delší dobu chlubit vysokým banratem. Irelia i Jax jsou v souboji jeden na jednoho velmi nebezpeční. V jednom okamžiku se lehce dostanou na soupeře a vyvolají tak zápas, ve kterém jsou ve značné výhodě.

Brand se momentálně řadí mezi flex picky. Může se hrát na midu, na pozici supporta nebo 'adc'. Momentální metu mu vyhovuje, tudíž se honosí jak vyšším winratem, tak i banratem a pickratem.

V jungli již delší dobu řádí Master Yi. Tento šampion je levný a je doporučen nováčkům ve světě League of Legends. Není proto divu, že si našel takovou oblibu u hráčů.

A co vy? Dejte nám vědět, kdo je podle vás nejvíce banovaný šampion a jaký důvod si nese!

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama