Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - listopad 2018
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - listopad 2018

Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - listopad 2018

4. 11. 2018 17:00

Kteří šampioni byli v posledních dnech nejúspěšnější?

Reklama

Stejně jako před měsícem se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni vyhrávali hry v solo a flex queue v posledních dnech. Pokud si do rankedu vyberete jednoho z těchto deseti šampionů, statisticky budete mít větší šanci na vítězství než s jinými šampiony. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní rankedů - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, kolik procent ze všech her za poslední měsíc šampion vyhrál - winrate, v kolika procentech her působil - popularita a také v kolika procentech her byl zabanovaný - banrate.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Yorick 2,3% 53,0% 1,3%
Zyra 5,5% 52,8% 3,1%
Amumu 4,7% 52,7% 0,8%
Brand 10,9% 52,6% 19,2%
Sona 5,0% 52,5% 0,5%
Jax 18,7% 52,4% 25,7%
Nocturne 8,4% 52,4% 8,7%
Anivia 2,7% 52,4% 1,3%
Rammus 4,3% 52,3% 4,0%
Garen 11,8% 52,3% 11,0%

 

Dnešní tabulka si prošla velikou změnou. Dostali se sem Zyra, Jax, Nocturne, Anivia a Rammus, kteří tak nahradili Nami, Miss Fortune, Siona, Malzahara a Ahri.

Topu aktuálně vévodí Yorick, Garen a Jax. Yorickovi se daří již delší dobu, což těší především hráče, kteří si zamilovali Yoricka. Druzí dva mají vyšší pickrate i banrate, což je dělá svým způsobem velmi úspěšné šampiony a lze tedy očekávat i drobné nerfy. Nadruhou stranu se s nadcházející mezisezónou může vše změnit.

V tabulce se vyskytují tři jungleři, a to Amumu, Nocturne a Rammus. Amumu je jednoduchý šampion, který je velmi často doporučován nováčkům a hraje se spíše v nižších divizích. Rammus se dokáže velmi rychle dostat do zadních linií nepřátel a tak dostat nepřátelského marksmana mimo hru. Díky jeho schopnosti W a správným předmětům dokáže v team fightech vydržet velmi mnoho. Nocturne má výborné ganky za pomoci své ultimátní schopnosti. Velmi často se hrává s Lethal tempem, neboť naletí na nepřítele, vyblokuje jeho první magický útok, zároveň mu zasadí fear a má tak volný plac pro atakování.

Zpět do tabulky se vrátila královna TOP 10 - Anivia. Naposledy se zde vyskytla v dubnu, kdy obhájila svůj vysoký winrate již po deváté v řadě.

Agresivní support s vysokým winratem není nikdo jiný, než Brand a Zyra. Brand na pozici supporta dosahuje dokonce 53,0% winrate, kdežto na midu 51,5%. Naneštěstí ho na midu uvidíme jen v jednom ze čtyř případů, proto převažuje winrate z pozice supporta. Jeho kombinace schopností dokáže být velmi nebezpečná. Jelikož bojuje proti dvěma charakterům, zvládne využít potenciálu pasivky více než na midu.

Sona se řadí mezi safe supporty, kteří svého marksmana na lince podrží a v případě potyčky jej podpoří v jeho umu. Má heal a štít, tudíž si její marksman nemusí brát runu Fleet Footwork, bez níž bývá lane phase obtížnější.

 

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte největší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama