Finále Worlds 2018 - Fnatic nebo Invictus Gaming?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Finále Worlds 2018 - Fnatic nebo Invictus Gaming?

Finále Worlds 2018 - Fnatic nebo Invictus Gaming?

Filip Vít

Filip Vít

2. 11. 2018 13:00

Světový šampionát je ve finále! Kdo pozvedne nad hlavu nejcennější trofej?

Reklama

Miliony diváků budou zítra sledovat vyvrcholení lolkařské sezóny - finále Worlds. O nejcennější trofej se utká naděje Západu - evropský celek Fnatic a Invictus Gaming z Číny. Oba celky se shodou okolností již setkaly ve skupinové fázi.

Letošní Světový šampionát v Koreji je velmi odlišný od těch předchozích. Po několika dlouhých letech korejské dominance budeme zanedlouho korunovat šampiona z jiného regionu! Je třeba říci, že letos se korejské týmy nedostaly ani do semifinále, kde jsme mohli spatřit celkem tři týmy z LCS a jeden z LPL.

Konec korejskému panování

Psal se rok 2013, když Worlds vyhráli hráči SK Telecom T1. Název týmu jsme si všichni dobře zapamatovali, neboť se jedná o nejúspěšnější celek v historii LoL progaming scény vůbec. SKT dokázaly světový šampionát ovládnout celkem třikrát (2013,2015,2016). V roce 2014 reprezentovaly Koreu na Worlds hráči Samsung White, kteří ve finále porazili Star Horn Royal Club (RNG). Trofej pro světové šampiony naposled zvedli nad hlavu členové týmu Samsung Galaxy. Od roku 2013 tedy Worlds vyhráli vždy Korejci. Letos na domácí půdě tamní svěřenci své diváky moc nepotěšili. Do vyřazovací části postoupili dva týmy (KT Rolster, Afreeca Freecs), které ovšem vypadli hned ve čtvrtfinále. Po pěti letech se tak korejský celek nedostal do finále, ani do semifinále!

Fnatic - naděje Západu

Evropský celek vstupoval do turnaje s vysokými očekáváními. Fnatic se v letošním jarním splitu vrátil na evropský trůn. V letní části čekal organizaci nelehký úkol - obhájit titul. Partě kolem Rekklese se to ovšem podařilo, čímž si vysloužili reprezentaci Evropy na Worlds z prvního místa.

Ve skupině skončili s 100Thieves (NA LCS), Invictus Gaming (LPL) a G-Rex (LMS). V prvním týdnu hráči v oranžovočerném ztratili jen jednu hru, a to proti čínským zástupcům. Druhý týden byli ale bezchybní a Invictus Gaming porazili dokonce dvakrát, když s nimi v posledním zápase bojovali o první místo ve skupině. 

Pavouk vyřazovací části dopadl nejlépe, jak pro evropské šampiony jen mohl. Ve čtvrtfinále se potrápili s dalším čínským celkem EDward Gaming (3:1). V semifinále na ně čekalo překvapení - Cloud9. V tu chvíli to znamenalo, že LCS má jistého zástupce ve finále. Super zpráva pro západní regiony. Fnatic deklasovali své semifinálové soupeře 3:0 a jsou tak nejblíže titulu, kdy byli. Nesmíme ale zapomínat, že Fnatic již jednou Worlds vyhráli, nicméně první Světový šampionát v roce 2011 byl tehdy bez účasti korejských týmů. Dokáže naděje Západu vybojovat Vyvolávačův pohár a přívést jej po 7 letech domů - do Evropy?

Finále Worlds 2018 - Fnatic nebo Invictus Gaming?

Dovede Rookie svůj tým k titulu?

Invictus Gaming se potkaly se svými finálovými soupeři již ve skupině, jak již bylo zmíněno o několik řádků výše. S bilancí 5-2 postoupily do čtvrtfinále proti nejsilnějšímu korejskému celku - KT Rolster. Dechberoucí série proti korejským šampionům mohla skončit již po třetí hře, nicméně KT Rolster vyhrály doslova o chlup "base race" a protáhly sérii až do rozhodující páté hry. Ta měla šťastnější konec pro čínský celek, který tak nejtěsnějším pomeřem 3:2 postoupil do semifinále, kde se střetl s G2 Esports. Stejně jako hráči Fnatic deklasovali C9, tak i parta kolem Rookieho nedala sebemenší šanci hráčům G2. Svými výkony se v semifinále blýsk topař TheShy a midař Rookie, kteří dali tak evropským soupeřům jasně najevo, že zápasy ve skupině jsou minulostí a je čas na odvetu. Odvetu, která jednomu týmu přinese ten nejšťastnější konec - titul šampiona a nezapomenutelné jméno.

Finále Worlds 2018 - Fnatic nebo Invictus Gaming?

*poll 25*

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama