MVP Worlds 2018
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek MVP Worlds 2018

MVP Worlds 2018

Filip Vít

Filip Vít

31. 10. 2018 15:00 2

Kdo získá ocenění nejužitečnějšího hráče na Světovém šampionátu 2018?

Reklama

Na konci každého splitu v regionu se uděluje cena MVP. Na Worlds lze získávat toto ocenění již od roku 2014, kdy se nejužitečnějším hráčem stal Mata, jenž značně přispěl svému týmu Samsung White k vítězství celého turnaje. I letos mají finalisté šanci získat nádhernou trofej pro nejužitečnějšího hráče. Bude MVP opět Korejec, nebo ocenění ukořistí evropský zástupce?

O tom, kdo se stane MVP na Worlds 2018, rozhodne mezinárodní panel složený z profesionálních hráčů, týmových manažerů, médií, komentátorů a analytyků Riot Games. Oproti předešlým šampionátům nebude volit MVP jen malý tým komentátorů a analytyků, ale velký počet profesionálních hráčů, manažerů týmů a médií celkem ze 14 regionů. Riot tím tam chce dát důraz na rozmanitost komunity a mezinárodní povahu světového šampionátu.

Doposud ocenění získali jen hráči z Koreje, neboť vždy vyhrál korejský celek. Letos to může být ale jiné! Ve finále máme evropský celek Fnatic a činský Invictus Gaming (kde působí 3 korejští hráči: TheShy, Duke, Rookie). Jak bylo již uvedeno, historicky první ocenění získal v roce 2014 Mata. V roce 2015 zanechaly dovednosti Marina (SKT Telecom) jeho spoluhráče, Fakera, ve stínu. Faker ale získal ocenění následující rok. Na posledním šampionátu dovedl svůj tým na trůn Ruler (Samsung Galaxy).

MVP Worlds 2018

Trofej, která prošla značnými úpravami, bude představena během finále. Modrý křišťál, který je v bezpečí díky zlatému kovu, evokuje trofej Vyvolávačova poháru a představuje estetiku světového šampionátu. Cílem designerů bylo vytvořit symbol, se kterým se bude nejužitečnější hráč moci pyšnit a na jehož jméno se několik let nezapomene. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama