Šílené výsledky na Worlds: Outsideři dominují, LCS má jistotu finále
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Šílené výsledky na Worlds: Outsideři dominují, LCS má jistotu finále

Šílené výsledky na Worlds: Outsideři dominují, LCS má jistotu finále

Giry

Giry

21. 10. 2018 10:30 3

Kdo nesledoval čtvrtfinále, přišel o neuvěřitelně těsné hry i jednostranné nálože.

Reklama

Kdo by předpověděl dosavadní výsledek Worlds ještě před tím, než turnaj začal, měli by ho všichni asi za blázna. Svědčí o tom i fakt, že z milionů pick'em zbývá pouze jediný perfektní. Tento víkend byl zkrátka plný napětí, nervů a skvělých her.

V prvním semifinále se narodilo první překvapení. Invictus Gaming totiž po napínavích pěti hrách dokázali vyřadit úřadující korejské šampiony KT Rolster. Asi nejbláznivější moment celého šampionátu nabídla třetí hra, ve které scházely čínskému týmu k čistému skóre 3-0 na zápasy pouze dva autoattacky.

A i když se korejci po této hře zvedli k poslednímu odporu, IG si došli v páté hře pro vítězství.

Největšího překvapení jsme se však dočkali v zápase, který měl Číňanům určit soupeře. Všichni očekávali, že legendární parta kolem Uziho, která vyhrála vše, co lets mohla (jarní i letní split LPL, MSI, Asijské hry a Rift Rivals), si lehce poradí s evropskými G2, kteří se museli do skupin probojovávat přes play-in a do čtvrtfinále se dostali až po vyhraném tie-breakeru. Jenže G2 se ukázali v nejlepším světle, zvláště pak kapitán týmu Perkz díky skvělým výkonům na Aatroxovi a LeBlanc.

V prvním semifinále se tedy utká G2 Esports z EU LCS a Invictus Gaming z LPL.


Duel mezi Cloud9 a Afreeca Freecs byl po kolapsu KT Rolster velmi očekávaný. Oba týmy jsou totiž poslední reprezentanti svých lig na Worlds. Tým z NA LCS začal sérii velmi razantně a C9 si připsali první výhru. Další hry byly už jen těžší a zástupci LCK se vzdát rozhodně nehodlali. Druhá hra byla z počátku pro korejský celek velmi vydařená. Ovšem prostřední fáze hry ukázala, kde C9 dokáží zabrat. Třetí utkání probíhalo velice vyrovnaně a týmové souboje vyhrávaly celky střídavě. Velkou váhu na konečném vítězství Cloud9 mělo nakonec ukradení barona, který měl v danou chvíli pouhých 16 životů. Konečný výsledek 3:0 pro Cloud9 znamená, že se NA tým vůbec prvně od Worlds v roce 2011 podívá do semifinále.

Šílené výsledky na Worlds: Outsideři dominují, LCS má jistotu finále

Pouze jediný čtvrtfinálový duel dokázal vyhrát favorit zápasu. I když v první hře EDG jasně dominovali, Fnatic si dokázali po vyrovnaných hrách dojít pro vítězství. Zajímavé bylo, že nikdo z evropského týmu příliš nevyčníval svými výkony nad ostatními, Fnatic prostě prošli do semifinále díky skvělé týmové spolupráci.

EU vs NA - čeká nás semifinále, které nikdo nečekal, ale o to víc bude pro diváky zajímavější. Kdo popdle vás půjde do finále? Fnatic nebo Cloud9?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama