Uvidíme v LCS H2K a Splyce?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Uvidíme v LCS H2K a Splyce?

Uvidíme v LCS H2K a Splyce?

Smashee

Smashee

30. 9. 2018 16:00 1

Opustí tým s jediným českým zástupcem nejvyšší evropskou soutěž?

Reklama

Podle zdrojů blízkých ESPN byly žádanky ke vstupu týmů Splyce a H2K/PSG o stálá místa v evropské LCS zamítnuty. Ani jedna ze stran tyto zvěsti neokomentovala.

Riot již od července pracuje na systému frančízy nejvyšší evropské soutěže a zřejmě si pečlivě vybírá partnery pro budoucnost. Do Berlína bylo k setkání s představiteli Riot Games pozváno kolem 24 zájemců. Evropská liga si tedy projde stejným procesem, jakým si prošla její severoamerická sesterská soutěž v roce 2017.

Uvidíme v LCS H2K a Splyce?

Splyce a H2K bychom v lize neviděli poprvé od roku 2014, jelikož ani jeden z týmů nikdy nesestoupil. Oběma týmům by mělo být vyplaceno odstupné, jehož výše bude záležet na vstupních příspěvcích nových týmů, protože každý z nich bude platit o 2,5 milionů Eur více, než stávající členové. Odstupné v severní Americe se pohybovalo v rozmezí 1,71 - 2,86 milionů dolarů.

Organizace H2K a Paris Saint-Germain podle ESPN prý spojily síly poté, co H2K vyplnili svou prvotní přihlášku do ligy. Partnerství by spočívalo v tom, že organizace H2K by fungovala jako organizátor týmu, který by působil pod značkou PSG, podobně, jako tomu je u partnerství PSG a LGD v Dota 2.

V H2K působí jediný český zástupce v nejvyšší evropské soutěži, marksman Patrik "Sheriff" Jírů. Pokud se H2K do ligy skutečně nedostane, bude si zřejmě muset Sheriff hledat nové angažmá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama