League of Legends bude na Asijských hrách 2018
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek League of Legends bude na Asijských hrách 2018

League of Legends bude na Asijských hrách 2018

Filip Vít

Filip Vít

16. 5. 2018 16:00

Šest esportových her bylo vybráno na Asijské hry 2018, které se uskuteční v Jakartě a Palembangu.

Reklama

Asijské hry jsou oblastní mezinárodní sportovní soutěže, které se konají jednou za 4 roky. Letos Asijské hry hostí indonésijská Jakarta a Palembang. Bojovat o medaile ve všech možných sportech budou následující státy: Čína, Japonsko, Jižní Korea, Kazachstán, Filipíny, Indonésie, Írán, Indie, Thajsko, Čínská republika a Severní Korea. 

Letošní rok bude součástí Asijských her i esport. Šesti hrám (včetně League of Legends) se dostalo této obrovské příležitosti.

Jarred Kennedy, jeden z hlavních představitelů Riot Games, hodnotil tuto příležitost:

Je velkou ctí, že League of Legends bylo vybráno na Asijské hry. Reprezentování své země na Olympiádě je snem pro každého sportovce po celém světě a s tímto krokem je náš sen zase o něco blíž realitě. Obdivujeme a zcela respektujeme hodnoty olympjského hnutí a těšíme se na podporu asijské olympjské rady při realizaci úspěšné soutěže."

Zápasy v League of Legends budou na Asijských hrách probíhat od 18.srpna až do 2.září. Bude to vzrušující příležitost pro fanoušky League of Legends, aby viděli, jak někteří z jejich nejlepších hráčů v regionu reprezentují své země. Riot Games tuto údálost podpoří tím, že bude radit asijské olympijské radě ohledně procesu výběru týmů a formátu turnaje. Taktéž provede potřebné změny v určitých regionech, kde bude již probíhat letní split, aby mohli přispět účastí jednotlivých hráčů na Asijských hrách.

Pět regionálních kvalifikací pro Asijské hry se uskuteční během června a bude pozváno přes 45 národů a regionů. Kvalifikační proces zúží pole do osmi týmů, které postoupí na Asijské hry. 

  • Hostitelský národ (Indonésie) obdrží automatické pozvání na Asijské hry.
  • Vítězové jihovýchodní Asie, jižní Asie, střední Asie a západní Asie (podle definice asijské olympijské rady) získají pozvánku na Asijské hry.
  • Tři nejlepší týmy z východní Asie (což zahrnuje: Čínu, Jižní Koreu, Taipei, Honkong, Macao a Japonsko) - získají pozvánku na Asijské hry.

Národní olympijský výbor každé země si bude moci zvolit způsob, kterým si zvolí své reprezentanty. Tam, kde je to možné, bude Riot konzultovat s národními olympijskými výbory, aby jim poskytli návod jak shromáždit národní týmy. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama