Za oponou streamu
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Za oponou streamu

Za oponou streamu

Filip Vít

Filip Vít

19. 4. 2018 16:30

Jak se připravují evropští komentátoři na živý přenos?

Reklama

"Behind the Stream" je krátký dokumentární seriál, jenž fanouškům umožní spatřit, co se odehrává ve vysílacím štábu evropské LCS před živým vstupem.  V první epizodě můžete zhlédnout přípravu na osmý týden jarní části nejvyšší evropské soutěže. 

A pokud bude pro vás video nedostačující, je tu krátký rozhovor s Devinem "Piratetechnics" Younge, který popisuje situaci před živým vysíláním z vlastní perspektivy.

Co se děje přesně u stolu, okolo kterého se všichni shromáždíte?

Zde se koná takzvaný story meeting. Objevují se tu nápady a různé příběhy, o kterých by se mělo mluvit v nadcházejícím týdnu LCS. Každý obvykle sem přijde připravený s vlastnímy návrhy, které prezentuje.

Za oponou streamu

Mnoho komentátorů využívá k tréninku hry z jiných regionů. Na videu jsme mohli vidět Drakose a Medica jak praktikují komentování na hře z LCK.

Rádi využíváme jiné regiony pro praxi. Zde totiž nevíme, co týmy chystají a nemůžeme tolik předvídat. Můžeme tedy vyzkoušet naše dovednosti komentovat něco, co jsme neviděli a na co nejsme připraveni.

Musíte se řídit scénářem, nebo máte volné ruce?

Máme dostatek prostoru, pokud není nějaká vážná situace jako například pauza hry nebo něco podobného.

Jsou vaše šaty dodávané Riotem, nebo si vybíráte ze svých vlastních?

V šatně je mix oblečení, které pořídili naši stylisti nebo my sami, a na které jsme zvyklí už roky. Máme možnost si přinést kdykoli něco vlastního, ale není třeba, protože je toho tu dost.

Viděli jsme, že Drakos provádí různá cvičení na výslovnost před svým nasazením za komentátorský pult. Máš taky nějaký rituál před komentováním?

Když jsem spokojený, tak si při odchodu od komentátorského stolu nasadím sluchátka a pustím si "Uptown Funk".

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama