Tisková konference s vítězi EU LCS Fnatic
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Tisková konference s vítězi EU LCS Fnatic

Tisková konference s vítězi EU LCS Fnatic

Smashee

Smashee

8. 4. 2018 19:29

Kdy bude sOAZ připraven nastoupit a se kterými týmy by hráči rádi změřili síly na MSI?

Reklama

Po jednoznačném vítězství 3:0 si Fnatic odnáší trofej pro vítěze EU LCS a pozici reprezentanta Evropy v nadcházejícím turnaji Mid Season Invitational. Hráči se po poslední hře dostavili na tiskovou konferenci a odpovídali novinářům na otázky (včetně těch našich).

Naším partnerem na výletě do Kodaně byla značka herních notebooků Acer Predator, která nám půjčila jeden ze svých špičkových strojů - Helios 300 - abychom měli dostatečně výkonné železo na zachycování všech důležitých okamžiků z celého víkendu.

Když se vrátíme k dnešní první hře, je patrné, že jste se v počáteční fázi hry trápili. Co považujete za bod zlomu?

Rekkles: Náš základní plán byl, že vyhrajeme v pozdních fázích hry a nebude až tak záležet na tom, co se stane na jejím začátku. Takže jsme nebyli ani vystresovaní z toho, že získali vedení ve všech třech hrách. Byli jsme přesvědčeni, že v pozdějších fázích hry budeme silnější, tak jsme hráli v klidu. A poté, co G2 získali Barona, ale prohráli následný teamfight, jsme začali mít hru ve svých rukou.

Loni v Hamburku jsem se ptal G2 jak se cítí a odpověděli, že se cítí spíše uklidnění než šťastní kvůli tlaku, který na ně byl vyvíjen a že již přemýšlí o MSI. Cítíte se stejně nebo si užíváte výhru?

Dylan Falco: Myslím, že na začátku playoff v semifinále jsme byli vystresovaní všichni. V semifinále jsme byli mnohem nervóznější, neustále jsme si opakovali co budeme dělat a trénovali jsme. Po výhře v semifinále se všichni zklidnili a celý tenhle týden byl svým způsobem umírněnější. Teď jsme šťastní a vzrušení.

Broxah tvrdil, že mezinárodní turnaj MSI bude mnohem těžší. Jak se na něj budete připravovat?

Broxah: Nejprve si vezmeme pár dnů volna a poté začneme s tréninkem. Ještě jsme se úplně nerozhodli jestli poletíme do Koreje nebo budeme trénovat v Berlíně. Co nejdříve se setkáme a budeme trénovat. Máme necelý měsíc, takže plánujeme tohoto času využít k tréninku.

Se kterým týmem se na MSI chcete utkat a proč?

Bwipo: Kingzone, považujeme je za nejlepší tým a nejvíce jsme se naučili sledováním právě jejich her. Pro mě by byl zajímavý jednoznačně Khan, ale celá jejich sestava je hvězdná. Jejich strategie počáteční fáze hry je většinou skvělá. Snažíme se odkoukat z jejich hry co nejvíc tak, abychom byli schopni se s nimi měřit. 

Otázka směřovaná hlavně na Dylana, Joeho (YoungBuck) a Capse ohledně draftu. Pick Karmy s Ardent Censerem na mid velmi ovlivnil tuto sérii. Co mi můžete říct o zapracování tohoto konkrétního picku do draftu?

Dylan: Celý poslední týden hrál Caps soloq a když zjistil, že má v týmu adc maina na své primární pozici, picknul Karmu, jinak hrál ostatní šampiony. Byla k vidění i v ostatních regionech a zkusili jsme si ji i v pár tréninkových zápasech a velmi se to vydařilo. Myslím, že je to něco, co můžete picknout, když si myslíte, že vaše adc bude mít skvělý matchup nebo ve hře obecně. Takže to zcela záleží na adc a jelikož my máme Martina (Rekkles), mohli jsme si to dovolit.

Caps: Začali jsme to trénovat, protože jsme očekávali hodně banů na adc šampiony. Předpokládali jsme, že Rekkles bude ve výhodě a mohlo by se mu to hodit. Byl to navíc silný counterpick, protože já na midu nepotřeboval tolik pozornosti vzhledem k tomu, že jsme měli Sejuani a Karmu proti Ryzovi. Tak se mohl tým soustředit více na bot linku a když Rekkles zesílil, mohl jsem ho prostě a jednoduše zaštítit. 

Rekklesi, byl jsi znám jako AD Kennen, teď máš 9 her s Tristanou, navíc za ni máš pouze jednu smrt. Je to tvůj nový favorit mezi adc šampiony?

Rekkles: Už minulý rok jsem ji považoval za oblíbeného šampiona, protože Kennen dostal nerf. Také jsem si myslel, že Twitch je fajn, ale ve srovnání s Tristanou není tak dobrý. Tristana je zkrátka dobré adc a byla jím už minulý rok. Tenhle split to bylo tak, že ji buď zabanovali a já musel hrát něco jiného, nebo jsem ji picknul a připsali jsme si další výhru.

Bwipo, připravoval jsi se na finále a na svého protivníka Wundera nějakou speciální formou?

Ne, trénoval jsem stejně jako vždycky. Trénink mi nepřipadal těžký, jediný rozdíl byl, že jsme se ujišťovali, že Wunder ani já nebudeme hrát carry šampiony. Již jsem řekl, že naši zbývající hráči jsou mnohem lepší, než ti z týmu G2 a máme lepší hráče na spodní straně mapy. Takže jsme si vynucovali souboje tanků na topu a ujišťovali se, že jsem schopný je zahrát. Zkusil jsem si nějaké hry za Ornna, Cho'Gatha abych byl připraven pro všechny případy, ale nic jiného se pro mě nezměnilo. Chtěli jsme si být jisti, že budu moct zahrát tanky šampiona v podobném matchupu a nechat se potahat od Martina a Capse.

Na MSI to budou úplně jiné hry. Napadá vás něco konkrétního, na čem byste měli před turnajem zapracovat?

YoungBuck: Nemůžeme se tolik spoléhat na outscaling, což je něco, co pro nás tady v Evropě fungovalo - hráli jsme takové kompozice, kdy byl soupeř silnější v počáteční fázi hry a my pak hru otočili a ukončili, protože oni nebyli schopni to udělat. Ale na mezinárodní scéně je většina týmů dost dobrá na to, aby se jim po získání výhody podařilo hru ukončit.

Má otázka směřuje k "pětititulákovi". Gratuluji, cítíš se velmi unikátní kvůli tomu, že jsi pátý titul v řadě vyfoukl Perkzovi?

YoungBuck: Ano, velice unikátní. Chtěl jsem se ujistit, že se mu této pocty nedostane.

SK Telecom T1 se letos nezúčastní MSI, co si o tom myslíte?

Dylan Falco: Myslel jsem, že budeš mluvit o TSM. (směje se) 

Broxah: Je smutné, že se SKT nezúčastní, protože je to jediný korejský tým, proti kterému jsme nehráli na Worlds a chtěl jsem si proti nim zahrát. Ale zároveň v současnosti nehrají v nejlepší formě a vzhledem k jungle matchupu by byla momentálně více napínavější hra proti Kingzone. Ale někdy bych si proti SKT chtěl zahrát, zvláště kvůli jejich odkazu. Snad někdy v budoucnu.

Bude sOAZ dostupný jako jedna z voleb na MSI nebo je už jisté, že se nezúčastní?

YoungBuck: To je něco, co se mění týden od týdne, protože sami nevíme, jak na tom jsme. Rána se může hojit v rozmezí dvou až šestí týdnů od operace, což rovněž znamená, že stejnou dobu nebude hrát League of Legends na profesionální úrovni, takže ohledně připravenosti sOAZe je hodně nejasností.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama