Tisková konference s hráči Splyce
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Tisková konference s hráči Splyce

Tisková konference s hráči Splyce

Smashee

Smashee

8. 4. 2018 14:00

Jak souvisí Xerxeho pick fáze s jeho vztahem? A koho by chtěli hráči potkat na Rift Rivals?

Reklama

Po včerejší výhře nad Vitality se vítězný tým Splyce - tak jak je zvykem - zúčastnil tiskové konference. Na té se novináři včetně našeho týmu zeptali na několik zajímavých otázek. Přetěte si, co hráči Splyce prozradili:

Naším partnerem na výletě do Kodaně byla značka herních notebooků Acer Predator, která nám půjčila jeden ze svých špičkových strojů - Helios 300 - abychom měli dostatečně výkonné železo na zachycování všech důležitých okamžiků z celého víkendu.

Proti kterému severoamerickému týmu byste chtěli hrát na Rift Rivals?

Nisqy: Clutch Gaming, abych potkal své staré spoluhráče a rozdrtil je.

Kasing: Já bych chtěl hrát proti TSM (směje se)... Samozřejmě si dělám legraci. Vlastně bych si zahrál proti Echo Fox. Připadá mi, že kdybychom s nimi soupeřili, zlepšili bychom se jako tým. Mají spoustu různých způsobů, kterými vyhrávají hry a vy na ně musíte reagovat.

Odoamne: 100 Thieves, je tam náš bývalý trenér a já bych mu chtěl ukázat, že vyměnil silnější region za znatelně slabši a že to nebylo to nejlepší rozhodnutí.

Xerxe: Echo Fox, už přes rok jsem v kontaktu s jejich junglerem Dardochem a chtěl bych ho porazit.

Kobbe: Chtěl bych si zahrát proti Team Liquid a jejich adc Doubleliftovi.

Proč jsi se rozhodl v poslední hře pickout Iverna, Xerxe?

Xerxe: Poslední dobou jsme ho proti Trundlovi hodně trénovali. Trundle je silný, protože proti sobě nemá moc counterpicků a já jsem si náhodou uvědomil, že existuje Ivern. Vitality zabanovali dva jiné junglery, tak jsem ho picknul a hned v tu chvíli jsem věděl, že je hra naše.

Proč jste se v poslední hře rozhodli jít ničit věže namísto boje o Elder Drakea?

Kasing: Poté, co jsme zabili Barona, jsme se nemohli rozhodnout, co dál dělat. Jedna z možností byla jít na toplane, pushnout ji a vytvořit tak tlak na dvou linkách zároveň, protože bot lane se pushovala sama. Druhou bylo vzít draka. Já chtěl zvolit tu druhou možnost a pak jít prostě na mid, ale moji spoluhráči vybrali mid ještě přede mnou, změnili mé rozhodnutí a připadají jim tedy všechny zásluhy.

Vy i Vitality jste známí jako týmy, které v průběhu sezony rády a dobře hrály na červené straně. Za jak důležité považujete hraní na červené straně navíc s přihlédnutím k Taliyah jako prioritnímu picku soupeře?

Nisqy: Červená strana je rozhodně lepší pro solo linky. Modrá strana má zřejmě herní výhodu na botu, ale červená na midu a na topu. V draftu můžete lépe vybírat, co budete banovat nebo pickovat. Červená strana je podle mě rozhodně flexibilnější.

Je tohle nejlepší sestava hrající ve Splyce nebo to byla ta předchozí?

Kobbe: Ano, nejlepší. Starý tým sice nebyl špatný, skončili jsme druzí a dostali jsme se na Worlds, ale připadá mi, že tenhle tým se dokáže dostat mnohem dál a přestože jsme tenkrát skončili druzí a dostali se na světový šampionát, konkurence tehdy nebyla tak silná a tak jsem si jist, že tohle je nejlepší možná soupiska.

Loni jsi hrál finále v Hamburku, letos hraješ tady v Kodani. Jaké jsou rozdíly mezi fanoušky a co preferuješ, Xerxe?

Xerxe: Minulý rok jsme v Hamburku bojovali s G2 o první místo a bylo tam více lidí, byl větší zájem, ale ani tady to není špatné.

Xerxe, ty jsi chtěl při výběru šampionů několikrát picknout Dianu. Trollíš nebo ji jednoho dne skutečně pickneš?

Xerxe: Diana je jméno mé přítelkyně, takže to dělám kvůli ní.

Mluvilo se o opětovném setkání Kasinga a Odoamneho. Jaké byly vaše dojmy a jak vás ovlivnili vaši spoluhráči?

Odoamne (ke Kasingovi): Ze začátku jsem měl menší obavy, protože jsi byl v hlubinách vězení jménem Challenger, už jsi nebyl ani profesionálním hráčem, spíše poloprofesionál/amatér, support za zenitem, říkal jsem si "Bože, kam se zase řítím?". Pak ale začal působit #kasingeffect a všechno bylo zase v pořádku. Působilo to divně, dříve jsme spolu hráli v H2K a co se stalo jsem neočekával. A myslím si, že z tvého vůdcovství tento tým velmi těží.

Kasing: Tři roky jsme se s Odem neviděli. Také jsem měl obavy, rok jsem nehrál v LCS a naposled to bylo s týmem Vitality a to nebylo moc úspěšné. Nevím, jestli jste zaslechli o rozepřích v týmu, nebylo tam moc přátelské prostředí a tudíž mi tam nebylo příjemně. Já jsem velmi pozitivní člověk, ale když vás obklopuje takováto atmosféra, tak to není dobře. Potřeboval jsem změnu a proto jsem odešel do Challenger Series. Než jsem tam odešel, dostal jsem několik nabídek do LCS, ale nemyslel jsem si, že tyto týmy by to dotáhly do nejlepší šestky. Jsem šťastný, že můžu hrát s Odoamnem, Kobbem, Nisqym a Xerxem. S Nisqym jsem si po mimosézóně přál hrát nejvíc, potkávali jsme se soloq a hodně jsme spolu hráli, líbil se mi a říkal jsem si, že s ním chci hrát. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama