Ask Riot: Sexistické postavy
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Ask Riot: Sexistické postavy

Ask Riot: Sexistické postavy

Reibl

Reibl

8. 4. 2018 10:00 2

Další díl ze série Ask Riot je tu.

Reklama

Riot pravidelně odpovídá na otázky hráčů. Nejprve nám Riot Jag objasnil jednu z nejdůležitějších otázek, co se balancování marksmanů týče:

Poslední ADC (Kai'sa a Xayah) mají krátký range. Také jste zmenšili dosah základních útoků u Kalisty a Tristany. Proč?

Attack Range (vzdálenost základních útoků) je jedna z nejsilnějších vlastností šampionů. Ovlivňuje hru mnohem více než jiné statistiky. Například Caitlyn má největší základní Attack Range ze všech postav (650 jednotek). Je tak velice silná za většiny situací.

Při nastavování Attack Range tak musíme brát v potaz zbytek schopností. Konkrétně Xayah má například vlastnosti asasínu. Konkrétně jde o její ultimátku, při které se nedá zaměřit, a její E, které dokáže udělit velké poškození více hráčům během krátké doby. Kai'sa disponuje podobným typem schopností, které se přibližují asasínům. Síla, kterou jsme vložili do schopností těchto postav, je tedy kompenzována menším Attack Rangem.

Co se týče Kalisty a Tristany, tyto dvě šampionky měly problém jinde. Chyběla jim totiž slabá místa. Místo toho, abychom zmenšili poškození schopností této dvojice, jsme se rozhodli problém řešit jinak. Snížení dosahu základních útoků zapříčinilo, že postavy mají určitou nevýhodu v boji, ovšem stále mají možnost udělit stejně velké poškození.

Máme v plánu vytvořit další postavy, které budou orientované spíš na dálku. Na druhou stranu musíme přijít se schopnostmi, které nebudou příliš silné, aby byla zachována rovnováha. Další zmenšování Attack Range u aktuálních postav v plánu nemáme.

- Riot Jag

Pro porovnání ještě přidáváme 2 tabulky s dosahem postav.

Patch 8.6 (pouze základní útoky na 1. úrovni bez vlivu schopností)
Počet postav Postavy Attack Range
1 Caitlyn 650
1 Ashe 600
1 Varus 575
7 Corki, Draven, Ezreal, Jhin, Miss Fortune, Twitch, Vayne 550
6 Jinx, Kai'sa, Kalista, Quinn, Tristana, Xayah 525
4 Kindred, Kog'Maw, Lucian, Sivir 500
1 Graves 425
Patch 7.7 - Před Xayah (pouze základní útoky na 1. úrovni bez vlivu schopností)
Počet postav Postavy Attack Range
1 Caitlyn 650
1 Ashe 600
1 Varus 575
9 Corki, Draven, Ezreal, Jhin, Kalista, Miss Fortune, Tristana, Twitch, Vayne 550
2 Jinx, Quinn 525
4 Kindred, Kog'Maw, Lucian, Sivir 500
1 Graves 425

Druhá otázka směřovala na sexualitu postav. Riot se nechal slyšet, že dalších postav ve stylu Ahri nebo Evelynn se nedočkáme.

Riot nechce sexistické postavy, ovšem výstřih u Kai'sy tomuto tvrzení odporuje, co se stalo?

Uznáváme, Kai'sy výstřih nebyl v plánu a postavu udělal sexistickou. Nebyl to ovšem náš záměr. Když jsme Kai'su navrhovali, počítalo se s myšlenkou člověka, který přežil ve Voidu. Kai'sa se naučila ve Voidu žít se všemi příšerami, které tam potkala, díky speciálnímu obleku. Samotný oblek vidíte ve hře a zde vznikla potíž.

Při prvním návrhu Kai'sa výstřih neměla, ovšem pak se z ní stala pouze další postava z Voidu. Kai'sa je člověk s oblekem. Ve hře ale byl vidět jen obličej, zbytek těla připomínal stvoření z Voidu, ne nositelný oblek. Padlo rozhodnutí o výstřihu, který ukázal trochu víc lidské kůže. Postava pak připomínala více člověka v obleku.

Zpětně toto řešení hodnotíme jako velice nešťastné. Pokusíme se příště řešit podobný problém jinak, aby se podobná věc neopakovala.

- Riot Reav3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama