Kryptoměna jako odměna za výhru v esportovních turnajích
i Zdroj: Tryhard.cz
Partnerský obsah Článek Kryptoměna jako odměna za výhru v esportovních turnajích

Kryptoměna jako odměna za výhru v esportovních turnajích

Giry

Giry

24. 2. 2018 11:00

Dočkáme se kryptoměn jako pravidené součásti prize-poolu esport turnajů?

Reklama

E-sporty a kryptoměny zatím měly společný jen obrovský boom, který se v posledních letech snad ještě zesiluje. Vzhledem k dynamickému prostředí, které jak v kryptoměnách tak v profesionálním hraní videoher, bylo jen otázkou času, než se tyto dva světy propojí. A ten čas právě nastal.

V běloruském Minsku se totiž 25. února 2018 odehraje turnaj v populární hře Counter Strike: Global Offensive, jehož vítězové nebudou odměněni v klasických penězích, ale v kryptoměně v hodnotě $100,000. Nepůjde navíc o zavedené měny, tedy hlavně médii propíraný Bitcoin, ale zbrusu nově vytvořenou měnu Level Up Coin (LUI).

Právě nové možnosti, jak kryptoměny využít, zajímají mnoho potencionálních investorů, protože současná podoba bohužel vypadá tak, že kryptoměny se nedají využít prakticky k ničemu, kromě několika velmi specifických oblastí. Obchodování s kryptoměnami a jejich využití by tak konečně začalo mít zřetelné obrysy. Vyplácení vítězů turnajů, nejen e-sportovních, by mohl být velmi zajímavý způsob, jak digitální měny využít.

Kryptoměna jako odměna za výhru v esportovních turnajích

Kryptoměny by se mohly vyplácet pravidelně

Zatím se sice jedná o první oficiální vyplacení vítězů e-sportovního turnaje, ale při úspěchu by se velmi snadno mohlo stát, že se tento způsob vyplácení stane standardem. Kryptoměny jde velmi snadno zaslat po celém světě, a to prakticky bez dohledu jakéhokoliv státu nebo banky. Tím se může zasílání odměn zlevnit i zrychlit. Hráči jsou také technicky zruční a s kryptoměnami budou umět naložit a na reálné peníze si je převést.

Při případném úspěchu turnaje v CS:GO se tak může stát, že svět kryptoměn a e-sportů bude propojený ještě blíž. Kryptoměny dnes budí velké kontroverze a ani experti se vlastně nemohou shodnout na tom, jestli jde, nebo nejde o obrovskou bublinu. Jen málokdo ale pochybuje o tom, že blockchainová technologie přináší celou řadu příležitostí, zcela nezávisle na ceně nebo pohybech kurzů současných digitálních měn. E-sporty by mohly dát digitálním měnám nějaký cíl a ukázat, že je možné nové technologie prakticky využít.

18+ Hrajte zodpovědně. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama