Neuvěřitelné výkony, trapné momenty a diváci ve studiu
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport Článek Neuvěřitelné výkony, trapné momenty a diváci ve studiu

Neuvěřitelné výkony, trapné momenty a diváci ve studiu

Michal Kovář

Michal Kovář

4. 2. 2018 12:21

Overwatch League je továrnou na memes.

Reklama

Overwatch League nelze upřít obrovské množství nadsázky a neformálnosti s jakou je od prvního dne vysílána do celého světa a to i navzdory zprvu upnutému a serióznímu formátu. I když je tomu opravdu tak? Někdy až trapná zábava, profesionální vystupování a skvělé výkony většiny týmů se střetávají na jednom pódiu a je jen obtížně určitelné, zda se jedná o záměr nebo jen skvěle využitou nedokonalost první sezóny.

Na pomyslnou stranu mince s upnutým límečkem řadíme propracované detailní analýzy, elektronickou tužku, věcné a zaujaté diskuse na téma lépe zvoleného složení týmu a vybrané taktiky vedoucí ke slastnému vítězství. Kategorii jistě obohacuje i celá série pořadů "Heroes Born" představující historii ikonických hráčů současné Overwatch League nebo videa, v kterých se právě oni dělí o zkušenosti s nastavováním hry a periferiemi. Profesionální složku ligy představují mimo jiné i rozhovory s hráči o výkonu bezprostředně po zápase, ale také ve zvláštních videích věnovaných pouze jim. Základní kámen tohoto konceptu pak tvoří komentátoři zápasů a i ti za stolečkem přímo v hale.

Opačnou stranu Overwatch League utváří internetová kultura a všude přítomné memes. Je to oblast laciné zábavy místy hraničící s trapností, ale podle reakcí diváků se shledává s pozitivním ohlasem. Tuto asi již tradiční kulturu svázanou s elektronickým sportem výborně vystihuje video uživatele McCreamy - "Overwatch League in a Nutshell".

Těžko říci do jaké míry se jedná o záměr sloučit profesionalitu s internetovou kulturou, ale díky zatím vyváženému poměru si na své přijdou zastánci obou táborů. Otázkou je, zda dokáže Blizzard udržet poměr pod svou kontrolou a z Overwatch League se nestane pouhý kabaret. Že se Overwatch League prozatím daří dosvědčují i čísla sledovanosti, která se pohybují mezi 80 000 - 150 000 diváky. Roli pochopitelně hraje čas, jelikož se zde Blizzard snaží vyjít vstříc evropským i asijským fanouškům, stejně jako zajímavost vysílaného duelu. Pro příznivce odlehčenější zábavy doporučujeme mix mezi soudkyní Barbarou a Overwatch League - Soudce Monte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama