Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - leden 2018
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - leden 2018

Nejúspěšnější šampioni v ranked hrách - leden 2018

7. 1. 2018 13:05 1

Kteří šampioni byli za poslední měsíc nejúspěšnější?

Reklama

Stejně jako před měsícem se i v tomto článku podíváme na to, kteří šampioni vyhrávali hry v solo a flex queue nejčastěji za poslední měsíc. Pokud si do rankedu vyberete jednoho z těchto deseti šampionů, statisticky budete mít větší šanci na vítězství než s jinými šampiony. Statistiky jsou převzaty ze všech úrovní rankedů - od Bronze až po Challenger a v potaz jsme brali nejhranější mapu Summoner's Rift. Pokud tedy nevíte, jak na rankedy, tento článek by vám mohl pomoci.

V tabulce je uvedeno, kolik procent ze všech her za poslední měsíc šampion vyhrál - winrate, v kolika procentech her působil - popularita a také v kolika procentech her byl zabanovaný - banrate.

ŠAMPION

POPULARITA

WINRATE

BANRATE

Shyvana 10,5% 54,2% 9,4%
Taric 6,0% 54,1% 1,4%
Malzahar 8,5% 53,6% 23,8%
Yorick 3,2% 53,6% 2,7%
Janna 8,6% 53,1% 2,1%
Nasus 11,8% 52,9% 11,7%
Vayne 32,0% 52,6% 35,2%
Illaoi 7,8% 52,5% 17,4%
Rammus 5,8% 52,4% 10,5%
Anivia 3,1% 52,4% 1,0%

 

Do dnešní tabulky se dostali Janna, Nasus, Vayne, Illaoi a Anivia, kteří tak nahradili Leonu, Ezreala, Jarvana IV, Xin Zhaa a Sonu.

Bylo jen otázkou času, kdy si zkušení hráči Janny zvyknou na nové runy a ukáží, že tato šampionka si zaslouží vysoký winrate.

V nových runách si našli svoje supporti - tankové, jako je Leona a Taric. Aftershock koresponduje s jejich stylem souboje - vlítnout mezi nepřátele, znehybnit je a za pomoci štítů vydržet co nejvíce poškození. Není divu, že se tato dvojice dnes dostala na výsluní.

Po dobu šesti měsíců Anivia obývala TOP 10 winrate tabulku. Ovšem i nadále má úctihodných 52,4% winrate. Ačkoli není tolik oblíbená, dokáže být ve hře velice nepříjemná. Její reworky mechanik ultimátky a frost jí k tomu hodně pomohly.

Před šesti měsíci se v tabulce objevil Malzahar a prozatím v ní zůstává. Jeho neustálé změny ho vrácí a zase odtraňují z mety jako na běžícím páse.

V jungli nejvíce vyhrává Shyvana a Rammus. Shyvaně dost prospívá runa Press the attack, zatímco Rammus hraje především s Aftershock.

Topu kralují Yorick, Illaoi a Nasus. Jelikož se na topu hrávají především tankové, máme zde větši variaci v runách. Nejčastější výběr je z trojice Kleptomancy - Grasp of the Undying - Dark Harvest.

Jediným zástupcem marksmanů je Vayna, která tak z tabulky odkopla Ezreala.

A co vy? Dejte nám vědět, za jakého šampiona máte největší winrate a jak často ho potkáváte!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama