Jak získávat zkušenosti nejrychleji?
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Jak získávat zkušenosti nejrychleji?

Jak získávat zkušenosti nejrychleji?

Reibl

Reibl

2. 12. 2017 15:00 3

Získávání úrovní účtu jde mnohem rychleji, než se zdá.

Reklama

Je to teprve pár týdnů, co Riot povolil možnost mít neomezeně vysokou úroveň účtu. Nyní se tento systém vývojáři snaží vyladit, jak jen to jde. Přesto se už našlo pár hráčů, kteří v možnosti mít co nejvyšší úroveň vidí jen a pouze závod. Nebo jen chtějí mít co nejvíce modré esence, kterou dostanete za novou úroveň? Pojďme se podívat na to, jaký trik tito hráči používají a zda to může zkusit každý.

Výběr módu

Nejprve musíme vzít v potaz, jak dlouho trvá hra na Summoners Riftu. Průměrná doba hry se liší podle divizí. Zaokrouhlíme tuto dobu na 30 minut. Za tuto dobu získáte podle Riotu v průměru 167 - 204 XP. Dle toho, zda vyhrajete nebo ne. Při 50% winratu tak dostanete cca 185XP za 30 minut.

Na druhou stranu, XP můžete získat i za hraní proti botům. Jenže tyto hry dávají méně zkušeností a trvají jen o trochu kratší dobu. Proto je třeba změnit mapu. Twisted Treeline k tomuto účelu slouží perfektně. Hru můžete ukončit proti botům za 8 minut, což je nejkratší možná doba, po které dostanete odměny, tedy XP.

Jak získávat zkušenosti nejrychleji?

Na Twisted Treeline dostanete za osmiminutovou hru přibližně 55XP za jednu hru. Jelikož hrajete proti botům, vždy vyhrajete ( ͡° ͜ʖ ͡°). To není o moc větší rozdíl oproti hře na Summoners riftu. Zde přichází trocha matematiky a boosty.

Matika

Kdo dával ve škole pozor, dokáže si spočítat, že hraním 4 her na TT získá cca 220XP a zabere mu to 32 minut čisté hry. To není nic moc, navíc hrajete proti botům, tolik zábavy u toho nebude. Připočtěte k tomu čas ve frontě, pokud nejste ve třech.

Boosty

Teď nastupují na řadu XP boosty. Ve hře jsou k dispozici dva a fungují odlišně. První "denní boost" vám dá dvojnásobek XP za každou hru. Druhý, "výherní boost" zase přidá při vítězství k vaší odměně stejnou částku pohybující se okolo 210 XP. V případě hry proti botům to pak vychází takto: 55 * 2 + 210 = 320 XP

Tabulka

"Boosty si můžu koupit i při hraní na Summoners riftu, to se nevyplatí?" Ne.

  Průměrná délka hry XP bez boostu XP s boosty XP za minutu bez boostů XP za minutu s boosty
Twisted Treeline (obtížnější boti) 8 minut 55 320 6,8 40
Summoners Rift (50% WR) 30 minut 185 475 6,1 16

Všechny uvedené hodnoty jsou přibližné. XP za minutu s boosty pro SR bylo počítáno s 50% WR, tedy v průměru 185*2XP (průměr z ((výhry + prohry)/2 * boost) + 105 XP (210 boost za výhru)/2).

Tady to máte, při hraní Twisted Treeline je zisk XP/minutu ve hře s boosty dvojnásobný. Může za to hlavně boost za výhru, který vám vždy přidá okolo 210 XP. Zkušenosti, které získáte se můžou lišit, ovšem výsledek bude rozdílný v jednotkách procent a zkušenosti za minutu hry se liší o značný kus.


Výběr postav

Doporučuje se všeobecně vybírat postavy, které rychle ničí věže. Jinx, Tristana a podobní šampioni vám poslouží jako dobrý základ. Hlavně se hra nesmí ukončovat moc brzy. Riot uvádí, že hra musí trvat alespoň 8 minut. S těmito postavami není problém hru ukončit za kratší dobu, to ale nechcete.


Nejvyšší úrovně na světě

Díky tomuto způsobu expení lze získávat nové úrovně opravdu velkým tempem. Úroveň 100 byla už před několika dny překonána a hráči na samotném vrcholu s největšími levely začínají unikat zbytku světa.


Závěr

Největší rozdíl při hraní s boosty na SR a TT dělá právě počet výher. Jelikož se vám "výherní boost" za 30 minut hraní na TT přičte hned několikrát, tak právě on způsobí tento rozdíl. Při hraní na SR se spoléháte jen na svůj winrate a pouze při výhře dostanete oněch 210 XP navíc. Rozdíl je tak značný, že hraním TT můžete rychlost získávání úrovní až zdvojnásobit oproti hraní na klasickém Summoners Riftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama