Riot oznámil trest pro Vasiliiho za domácí násilí
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Riot oznámil trest pro Vasiliiho za domácí násilí

Riot oznámil trest pro Vasiliiho za domácí násilí

Rosie

Rosie

22. 11. 2017 17:05 7

Riot oznámil konečný trest pro Vasiliiho, po incidentu, kdy se měl dopustit domácího násilí na své přítelkyni.

Reklama

Nedávno jsme vás informovali o obvinění čínského profesionálního hráče týmu Newbee Li "Vasilii" Wei-Jun z domácího násilí, způsobeném na jeho přítelkyni. Jak jsme již zmínili v tomto článku, celý incident se odehrál během jeho streamu. Nyní se Riot vydal vyjádření k jeho obvinění a penalizaci.

Zeptali jsme se odděleně jak Vasiliiho tak jeho přítelkyně a oba popřeli, že by ji Vasilii fyzicky napadl a neexistují žádné přesvědčivé důkazy o opaku. Navzdory tomu, že výsledky vyšetřování neprokazují, že Vasilii svou přítelkyni napadl, dočinil se hrozby fyzického násilí a smrti vúči bezbranné osobě v soukromém domě, které byly dost zastrašující na to, aby zavolala policii a to je nepřipustitelné.

Považujeme Vasiliiho chování za obzvlášť hrozné, prokázal ty nejhorší druhy extrémních pochybení, které by nás vůbec napadly, když jsme vymýšleli Globální Index Penalizace. Jak specifikujeme v GPI, kvůli okolnostem si vyhrazujeme právo udělit Vasiliimu maximální čas penalizace. 

Zatímco hrozby jinému hráči na stage by byly potrestány 10 měsíčním pozastavením působení na kompetitivní scéně, fyzické zastrašování a hrozby domácího násilí by měly být potrestány přísněji. Vasilii již byl dříve potrestán za násilné tendence - minulý rok ukázal fyzickou agresi přímo na stage - rozbil klávesnici a fyzicky zastrašoval kameramana v průběhu zápasu.

Za své provinění obdržel Vasilii od Riotu ban na 20 kompetitivních měsíců. Kompetitivní měsíce jsou podle GPI od ledna do října, to znamená že Vasilii bude moci znovu hrát na kompetitivní scéně od splitu 1. ledna 2020.

Pro připomenutí - Domácí násilí bylo zaznamenáno na streamu, psali jsme o něm zde. O rozbité klávesnici během turnaje jsme psali v tomto článku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama