[Návrh šampiona] Aliza
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek [Návrh šampiona] Aliza

[Návrh šampiona] Aliza

Little Panda

Little Panda

2. 11. 2017 17:05

Návrh nového šampiona od mexického profesionálního kreslíře Angelmoonlight.

Reklama

Mexický profesionální kreslíř Angelo Huerta aka Angelmoonlight vypracoval mnoho projektů pro různé herní společnosti a ve svém volném čase tvoří fanouškovské koncepty pro League of Legends a Overwatch. Tento rok se dokonce pustil do projektu svého vlastního šampiona. Jeho návrhem je nový šampion z ledové říše Freljord.

Angelmoonlight svého šampiona nejen nakreslil, ale vymyslel mu i schopnosti a vytvořil příběh. Pojďme se společně na tohoto šampiona podívat.

[Návrh šampiona] Aliza

[Návrh šampiona] Aliza

Na prvních dvou obrázcích si můžeme prohlédnout splash art a herní model Alizy. Možná může trochu připomínat Vi díky její obrovské ruce z ledu.

[Návrh šampiona] Aliza

Alizina uka se mění podle schopností, které používá!

[Návrh šampiona] Aliza

[Návrh šampiona] Aliza

Aliza dokáže při ultimátce vyvolat obrovské stvoření - Watchera (Strážce). Ten je k Alize během toho připoután řetězem její duše. Aliza během ultiimátky hraje za Watchera a Aliza se nemůže hýbat.


Schopnosti

Aliza je šampion na bázi transformační ultimátky (Shyvana, Gnar). Její základní forma je melee s range schopnostmi. Její ultimátka jí přemění ve velmi silné melee monstrum, které má však velkou slabinu. 

[Návrh šampiona] Aliza

Alizina pasivka je podobná jako ta Shyvany. Při 50% nabití jejího speciálního baru získá vyšší poškození a při 100% nabití je připravena použít ultimátku. Během těchto nabití se mění podoba její ruky.

[Návrh šampiona] Aliza

Aliza praští do země a na druhém konci schopnosti vytřelí ze země její ruka přeměněná na kus ledu a zraní všechny okolní nepřátele.

[Návrh šampiona] Aliza

Aliza pomocí této schopnosti dokáže zacílit požadovanou oblast a zasypat ji ledovýmy hroty. Zem poté zůstane na chvíli "zmrzlá" a zpomaluje nepřátele. Schopnost lze použít i na věže pro velké "true" poškození.

[Návrh šampiona] Aliza

Velmi podobná schopnost jako má Vi Q. Aliza promění svou ruku na ledový štít a vyrazí k nepříteli a odrazí ho. Pokud je nepřítel na "zamrzlé" zemi, uvězní ho místo toho.

[Návrh šampiona] Aliza

Alizina ultimátka je trochu komplikovanější záležitost. Když má Aliza pasivku na 100% může se proměnit ve Watchera. To však chvíli trvá. Alizino tělo nelze v ultimátce ani při přeměně zacílit, jelikož se změní v pravý led. Nepřátelé však mohou ultimátku přerušit zničením řetězu poutající Alizino tělo s její duší ve Watcherovy. Watcher má navíc omezený dosah, jak daleko může být od Alizina těla. Aliza může také sama ultimátní schopnost přerušit. 

Watcherovi schopnosti se velmi podobají těm Aliziným, ale jsou mnohem silnější.

[Návrh šampiona] Aliza

Watcher praští do země a na druhém konci schopnosti vystřelý jeho ruka v podobě špičky ledovce. Terén je neprostupný!

[Návrh šampiona] Aliza

Watcher vypustí z úst velmi ledový vítr, který nechá zamrznout zem, která zpomaluje a poškozuje nepřátele, dokud ji neopustí.

[Návrh šampiona] Aliza

Watcher vyrazí dopředu na nepřátele, všechny poškodí a odhodí.

Watcher nemá ultimátní schopnost.

Z autorových popisků lze pochopit, že Aliza je velmi podobná Shyvaně (na bázi ledu), avšak s větším range a CC ale také velkou slabinou na ultimátce. Ve hře by Alizina ultimátka byla podobná té Illaoi. Pokud Aliza zapne ultimátku a vy jí nemůžeete přerušit, musíte utéct, jinak vás zasype tunou CC.Na druhou stranu Alizina základní forma se zdá mnohem lepší než ta Shyvanina.


Příběh

Aliza

The Eye of the Abyss

Freljord bude svědkem mé síly!, ani čas mě nemůže zastavit a já návratím těmto zemím slávu z dob Strážců ("Watchers")!.

Tragická válka mezi Watchers a Avarossovou rebelií ukázala Freljorďanům i Alize, že svoboda je možná. Aliza byla nejdůležitějším vojákem rebelie, zrozená pro boj. Dokázala zvrátit mnoho bitev. Časem však ztratila svou naději v nekonečných soubojích proti hordám Strážců, po boku jejích přátel a spolubojovníků, kteří jeden po druhém umírali. Ztráta naděje nenechala její hlavu klidnou a nemohla se tak dobře koncentrovat, až nakonec v jednom boji přehlédla jednoho z Watcherů, a ten jí odhodil do nekonečné propasti.

"Je to vážně konec? Bojovala jsem pro nic? Zklamala jsem svůj lid? Jsem tak slabá..." pomyslela si Aliza, když padala dolů do temné hlubiny Howling Abyss. S posledním dechem se jí podařilo částečně zpomalit pád pomocí své pravé paže. Omlívajíc pocítila teplou tekutinu vycházejícíc z její ruky, zjišťujíc že je naživu. Při pokusu najít místo pro odpočinek stanula před schodem do starobylého chrámu Strážců. 

Aliza vstoupila dovnitř a spatřila postavu pokrytou pravým ledem - sochu starobylého Strážce. Aliza přistoupila blíže a uslyšela hlas vycházejícíc zevnitř sochy. "Pojď blíž, mám pro tebe dar. Takový, který tě udělá silnější než kdokoli, nedotknutelnou...bohyní!" Aliza pocítila něco temného a nekontrolovatelného, ale moc byla příliš silná, aby se jí ubránila, a tak přistoupila blíže. Než se jí však stačila dotknou do chránu vstoupil jiný Watcher. Ihned, jak Alizu zahlédl u sochy rozběhl se k ní a odhodil jí směrem do zářící energie, která je začala oba propojovat dohromady.

Alizina zlomená paže se začala měnit v pravý led. Naštěstí se přeměna zastavila v polovině jejího obličeje. Přesto však Aliza pocítila, jak led zasáhl její duši a proklel ji. Watcher, který se ji pokusil zabít, byl vtáhnut do jejího drahého kamene na hrudi a uvězněn v její duši. "Moje dílo je dokončeno, nyní jste se staly jedním, ale jen jeden vždy může vládnout. Nezáleží na tom, co se stane, ty se vždy vrátíš do své lidské podoby, a ani čas nemůže zrušit toto spojení. Já jsem král Strážců a toto je můj věčný dar pro tebe....má královno!" Nakonec promluvila socha děsivým hlasem umírajícího muže, smějíc se.

Alizino nadšení z nové moci bylo obrovské. "Již nikdy více nebudu slabá, nikdo se mi nedokáže postavit a již nikdy nebudu poražena!" Aliza se vydala hledat cestu ven z chrámu. Cestou narazila na kresby na stěnách zobrazujícící rituál na oživení padlých Watcherů. V jedné z komor také našla rituální knihu se stejným symbolem. Když se ji Aliza pokusila vzít, aktivovala past. Zem se začala otřásat a stěny bortit. Aliza utíkala dále chodbou, ale cestu ven nedokázala najít a tak zůstala uvězněna uvnitř. O několik dní později z nebe spadl velký kus ledu. Dopad probudil Alizu ze spánku. Ta se podívala směremk nebi, tisíce Watcherů padalo do propasti směrem k ní, rebelie vyhrála. 

Aliza však uviděla svou příležitost. Rozhodla se, že může všem vládnout bez selhání. Se svou armádou oživených Watcherů to může dokázat. Donutí všechny pokleknout k nohám nové královny a Freljord bude znovu svědkem její síly.

Vývoj

Na několika následujících skicách se můžeme podívat na autorovi prvotní nápady na podobu Alizy.

[Návrh šampiona] Aliza

[Návrh šampiona] Aliza

[Návrh šampiona] Aliza

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama