Huni ukončuje kariéru! Vzpomínky, statistiky a budoucnost korejského toplanera
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Huni ukončuje kariéru! Vzpomínky, statistiky a budoucnost korejského toplanera

Huni ukončuje kariéru! Vzpomínky, statistiky a budoucnost korejského toplanera

Nicolas

Nicolas

9. 8. 2022 18:00

Hvězda, která hrála za tři velké regiony, dnes ukončila svou kariéru!

Reklama

V jednom z nedávných článků jsme rozebírali momentální psychické “rozpolcení” jednoho z nejslavnějších hráčů esportu League of Legends. Řeč byla samozřejmě o Hunim, jihokorejském chlapíkovi, který se jako jeden z mála může chlubit opravdu bohatou kariérou, během které si odehrál své za ty nejlepší týmy v Evropě, Koreji i Americe. Procestoval celý svět a zahrál si po boku dalších legend, jako byli Febiven, nebo Faker. 

Dnes, 9. srpna, oznámilo vedení TSM na jejich oficiálním Twitterovém profilu, že se 24. letý Heo Seung-hoon rozhodl ukončit kariéru profesionálního hráče, což byla možnost, o které se spekulovalo už řadu týdnů. V dnešním článku se podíváme na kariéru tohoto slavného toplanera v číslech, ukážeme si jeho nejzajímavější životní statistiky a nahlédneme pod pokličku jeho dnešního rozhodnutí.

Průběh kariéry

Huni začal svou cestu profesionálního hráče v týmu Samsung Galaxy. Veřejnosti není přesně známá doba, jakou v organizaci strávil, ale téměř okamžitě poté se rozhodl přesunout do Evropy. V tehdejší “EU LCS” lize se dostal do týmu Fnatic, který byl respektovaný jako první výherce světového šampionátu. V organizaci hrál po boku legendárního midlanera Febivena, který shodou okolností nedávno oznámil návrat k profesionálnímu hraní. A aby nebylo toho cestování málo, ještě ten stejný rok odletěl přes oceán do Americké LCS, kde po dobu jednoho roku hájil barvy týmu Immortals. Během této doby si pro sebe získal dva pentakilly na profesionální stage – jednou za šampiona Ekka, podruhé za Quinn. 

Pomyslný vrchol jeho kariéry, nastal v letech 2016-2017, kdy odjel zpět do své domovské Koreje a legendární kouč Kkoma ho přizval do týmu SK Telecom T1. V soupisce Huni, Peanut, Faker, Bang a Wolf, se zúčastnili nejprve MSI 2017, které dle předpokladů vyhráli a odnesli si tučný šek, později pak také mistrovství světa 2017. Ve finále se bohužel střetli s Huniho “rodnou” organizací, Samsung Galaxy, která slavné obry přejela a ukončila tak jejich dlouhou nadvládu ve světě League of Legends.

Huni ukončuje kariéru! Vzpomínky, statistiky a budoucnost korejského toplanera

V následujících letech hrál střídavě v různých amerických týmech, jmenovitě pak Echo Fox, Clutch Gaming, Dignitas, Evil Geniuses a jejich akademický tým, než se dostal do své poslední týmové destinace – slavných TSM. Již v době, kdy do organizace Huni nastupoval, se o TSM šířily nepokojné zvěsti a skandály. Jejich terčem se stal především coaching-staff a majitel organizace. Následně se u Huniho objevovaly zdravotní potíže, v letošním roce se jimi stala paže, a zároveň se hovořilo o jeho upadající snaze a kvalitním výkonům na stage. Byl přesunut na pozici trenéra, načež se pro redakci Nerd Street rozpovídal o možnosti ukončení kariéry. Tato zpráva se potvrdila dne 9. 8. 2022.

Výkony a statistiky

Největší množství svých her na profesionální úrovni odehrál za šampiona Rumbla, na kterém si pro sebe také získal jeho největší DPS skóre (konkrétně 1542 DPM, proti celku KT Rolster). Jeho celková kariéra měla poměrně lichotivý winrate 59%, nehledě na to, že byl v poslední době často označován za viníka většiny týmových proher. Spolu s hráčem Reignover si ve své době vybojovali neuvěřitelný winstreak 32 zápasů v základní části EU a NA LCS.

Zajímavosti 

Stal se průkopníkem Luciana na sólových linkách, jelikož mu vadilo, že toplane šampioni, podle něj, neměli dostatek “carry potenciálu”. Tento pick následně často trénovali spolu s Fakerem. V Číně je znám jako “he, who doesn´t know teleport” (ten, kdo nezná Teleport), jelikož se svého času snažil na Toplane protlačit summoner spell Ignite. Stal se prvním hráčem na světě, který se kvalifikoval na světový šampionát za tři rozdílné regiony (rok 2019). 

Huni ukončuje kariéru! Vzpomínky, statistiky a budoucnost korejského toplanera

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama