Neon zaúřadoval proti MAD Lions, Fnatic v problémech
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Neon zaúřadoval proti MAD Lions, Fnatic v problémech

Neon zaúřadoval proti MAD Lions, Fnatic v problémech

Tomáš

Tomáš

8. 8. 2022 16:00

Slovenský marksman pomohl svému týmu v důležité hře s MAD Lions

Reklama

Je za námi předposlední hrací týden nejvyšší evropské ligy LEC a opět jsme byli svědky neuvěřitelných zápasů. MAD Lions jsou první tým, který má jistou vyřazovací část, a to i přesto, že o víkendu prohráli oba zápasy. Na druhé pozici se usadily hned čtyři týmy, což je poprvé v historii evropského šampionátu. Za těmito celky se však nachází další tři týmy v pořadí Astralis, Excel a Fnatic se stejným skórem, kde pouze jeden z těchto týmů otevře brány playoff. Šanci dostat se do playoff mají také SK Gaming, kteří zaostávají na deváté pozici pouze o jednu výhru za zmiňovanými celky. 

Výsledky všech zápasů najdete v našem esportovém přehledu.


Neon MVP zápasu s MAD Lions

Po páteční výhře nad Astralis čekal Misfits důležitý zápas s MAD Lions, kde se případnou výhrou mohli dostat až na druhou pozici v tabulce. Úvod zápasu se králíkům vůbec nevydařil a lvi z Madridu opět těžili z jejich výborné early game. Pak se ale do hry zapojil slovenský marksman Matúš “Neon” Jakubčík, který shrábl shutdown z Elyoyi a následně překvapil bezbranného Nisqyho. Až do 30. minuty byli ve vedení MAD Lions, ale pak přišel důležitý fight, kde Misfits rozebrali svého soupeře a ukořistili Barona. MAD Lions se ještě pokusili zápas zvrátit, ale kombinace Twitch + Yummi byla již nezastavitelná.

Neon si na konci zápasu připsal celkové skóre 11/1/5 a byl vyhlášen MVP celého zápasu. Toto důležité vítězství posunulo Misfits o krok dále a v posledním týdnu si zahrají o první místo v letním splitu. 

Neon zaúřadoval proti MAD Lions, Fnatic v problémech


Fnatic teče do bot

Do velice složité situace se dostal tým Fnatic, který se skóre 7:8 zabírá pouze šestou pozici v tabulce a bude muset hodně šlápnout, aby vybojoval své místo v playoff. Fnatic v sobotu sehráli zápas týdne s G2 Esports, kde vítěz tohoto duelu si mohl lehce oddechnout z napětí do posledního superweeku.

Výhercem se nakonec stali samurajové, kteří díky velice agresivním early game pickům nedali svému soupeři žádnou šanci. Goldový deficit v 25. minutě činil šílených 8 tisíc goldů a hráči britské organizace se již pokoušeli o bezmocné pokusy o návrat do hry. Velkou roli v tomto duelu hrála také hlasitá fanouškovská základna G2, kteří svým skandováním pomáhali svým oblíbencům. Fnatic v závěrečném superweeku narazí na týmy Astralis, Vitality a Misfits, kde účast ve vyřazovacích bojích je čistě v jejích rukách. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama