Rozhovor se známou osobností - Dejv
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Rozhovor se známou osobností - Dejv

Rozhovor se známou osobností - Dejv

Shifftty

Shifftty

9. 7. 2015 14:00

Dejv je jeden z prvních českých trenérů. Dovedl eSubu jako trenér k ne jednomu cennému skalpu. Mohl bych pokračovat dál a dál. Teď ale přejděme k samotnému rozhovoru.

Reklama
Rozhovor se známou osobností - Dejv
1) Ahoj Dejve, dá se říci že, jsi jeden z "veteránů" české scény. Co říkáš na její vývoj a o kolik si myslíš že se zlepšila nebo zhoršila

Ahoj, pokud bych měl mluvit o vývoji scény, tak bych začal u nováčků. Líbí se mi, jak se "vynořují" hráči s dobrým potenciálem, ti potom přinášejí do scény "novou krev" a ta se vyvíjí. Avšak, co se mi nelíbí je stálá nestabilita týmů. Momentálně na scéně existují tak 2-3 týmy, které se snaží sestavu neměnit. Dále jsem slyšel, že některé týmy mají coache, to by mělo znamenat zvýšení úrovně soutěživosti, ale to se moc neděje. Opět existují 2 teamy, které dominují, pak je mezera a zbytek týmů. Tato mezera se však stále zmenšuje, oproti dobám, kdy jsem hrál já, takže si myslím, že se scéna vyvíjí poměrně dobře. Velikou zásluhu za to má samozřejmě Hitpoint, bez kterého by nejspíše scéna zcela zanikla. 2) Jestli se nepletu, tak ty jsi byl jeden z prvních českých trenéru a trénoval jsi Esubu ještě za staré sestavy. Je tomu tak. První tým, který jsem coachoval byl Storm Games Clan, který byl i za dobu mého působení úspěšný. Potom - pokud se nemýlím - kluci přešli pod eSubu (ne všichni). Nejdříve beze mě, jelikož jsem to už dělat nechtěl, ale pak jsem se k nim po dohodě připojil i já. Pokud jako starou sestavu eSuby myslíš odstranovace, miaha, loolu, worstadc a gornagala, tak ano. 3) Co tě vůbec vedlo tomu jít trénovat a je nějaká věc která myslíš že těm trenérům chybí a co by jsi jim poradil? Tak kluci za mnou přišli sami, nad čímž jsem nejdříve hodně váhal, jelikož jsem to nikdy nedělal, ale nakonec jsem jim na to kývl. Pak jelikož jsem byl pro ně "osvědčeným", tak zůstali u mě. Zdejší trenéry moc neznám, takže bych snad jen všeobecně doporučil, aby měli dobré vztahy se svými hráči a aby byli respektováni za své názory. 4) Když se ještě vrátíme úplně na začátek. Říkal jsi, že se ti líbí jak přichází nová krev ale nepřijde ti, že někteří mají tím že jsou mladí a už se někam dostali moc velké ego? Nemluvím jen o české scéně ale o světové. Haha, já si myslím, že je dobře, že přicházejí tito mladí a ambiciózní hráči. Pokud mají ego, tak budiž, nevidím v tom problém. Sami pak dokáží, zda-li na to ego mají či nemají právo. Zrovna když mluvíš o Kouovi, tak u něho si myslím, že byl problém ten, že v týmu neměl žádnou pořádnou vůdčí osobnost, která by ho byla schopna "zkrotit". Čímž bych také chtěl upozornit na to, že na tuzemské scéně je velice málo těchto "lídrů", což je jediný důvod, proč se týmy neustále rozpadají a vyměňují. Kapitáni daných sekcí nejsou schopni si své hráče udržet, v čemž vidím největší problém.

5) Myslíš si že s tou pozicí lídra se řekněme "narodíš", nebo se dá i vybudovat? Měli jste v týmu nějakou takovou osobnost ?

Tak na tuto otázku bych odpověděl z vlastní zkušenosti. Když jsem začínal hrát, tak jsem víceméně neměl nikoho jako kapitána teamu a všechny hry byly chaotické. Avšak potom jsem se dostal do eXtatusu, kde mě"vedl" Mozilla. Od něho jsem "okoukal", jak co dělá a tyto zkušenosti jsem následně využil ve svých budoucích týmech, které jsem i budoval sám. Takže není potřeba se takhle "narodit".

6) Takže jsi byl ty vždy v týmu vůdce a prospěla ti v trénování ta vůdčí schopnost? Musel jsi někdy řešit to, že tě hráč ne respektoval ? Popřípadě jak jsi to řešil?

No v týmech, které jsem skládal já jsem byl vůdce. Jednak jsem se musel starat o to, aby hráči měli "pohodlí" v týmu a jednak jsem se musel starat i o jejich výkony. Měl jsem poměrně vysoké nároky, a proto jsem s víceméně všemi hráči hrál soloq, takto jsem procvičoval synergii, komunikaci, i prohluboval přátelství. Myslím si, že jsem člověk, se kterým si lze snadno vyjít, takže jsem moc problémy neměl. Avšak pokud mě někdo nerespektoval, tak jsem se to pokusil napravit a když to k ničemu nevedlo, tak jsem ho z týmu vyhodil.

7) U koho se ti to například stalo ?

Pokud myslíme opravdu špatné vztahy, tak si teď vzpomenu na Sayna.

8) Zeptám se ještě na klasickou poslední otázku. Jaké jsou tvoje plány do budoucna co se týče League of Legends ?

Teď letím na začátku července na dovolenou do Vietnamu, avšak LoLko mě docela chytlo a jelikož jsem přežil úspěšně první ročník na ČVUT FEL, tak přemýšlím o návratu na scénu. Uvidíme, jak se to povede. Nechci to moc hypovat a raději bych byl v roli underdogů, tak uvidíme, jak se to povede.

9) Tak ať ti tvé plány vyjdou,užij si dovolenou, gratuluji k přežití ČVUT a hlavně chci poděkovat za tento rozhovor kterého si nesmírně vážím a doufám že to někdy příště zopakujeme. Měj se.

Taktéž děkuji za rozhovor tobě i portálu Tryhard.cz a přeji hezký den vám všem, co jste se dočetli až sem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama